Veghel HartSave stapt over naar nieuwste AED

Gezondheid 495 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de bestuursvergadering van Veghel HartSave is onlangs besloten om over te stappen van de huidige AED naar de nieuwste generatie AED van dit moment.

De LIFEPAK®CR 2 is een AED versie 2. De AED gaat veel verder dan de meeste andere AED's. Het gaat bij dit apparaat om een nieuwe aanpak voor publiek toegankelijk defibrilleren. De grensverleggende LIFEPAK Cr2 AED met programmabeheer vormt de kern van een compleet AED-responssyteem.
Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Bij een plotselinge hartstilstand worden onnodige vertragingen voorkomen. AED's zijn alleen doeltreffend als ze binnen handbereik en gebruiksklaar zijn. De eigenaar kan de gereedheid van de AED's digitaal controleren via LIFELINK. Dit is een systeem waarmee via internet overal kan worden ingelogd. Dit AED-programmabeheer controleert de AED's en stuurt direct een waarschuwing als er iets in de AED verandert. Accu niet opgeladen? AED niet op zijn plaats? Programmabeheer stuurt een waarschuwing naar de eigenaar.
Met de cprINSIGHT-technologie van de LIFEPAK CR 2 zijn pauzes niet nodig. Zodra met reanimatie is begonnen, analyseert en detecteert de cprINSIGHT-technologie tijdens de reanimatie een schokbaar ritme. Hierdoor wordt het pauzeren tussen borstcompressies aanzienlijk beperkt en worden de pauzes geëlimineerd als er een niet-schokbaar ritme wordt waargenomen. Meer reanimatie betekent een verbeterde bloedcirculatie en een grotere overlevingskans.
De LIFEPAK CR 2 is de enige AED die borstcompressies (reanimatie) tijdens ecg-ritmeanalyse toestaat, waardoor pauzeren tussen reanimatie en defibrillatie wordt beperkt. Wanneer er een schokbaar ritme wordt gedetecteerd, levert de LIFEPAK CR2 schokken met krachtige escalerende energie.Met een eenvoudige druk op de button is de AED klaar voor gebruik bij kinderen en baby's. Er zijn geen aparte elektroden voor nodig. Meer informatie op: www.veghelhartsave.nl. Vragen? Neem contact op met Klaas Haan via info@veghelhartsave.nl of 06-31948129.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant