Peggy volgde de opleiding voor goudsmid aan de Gerrit Rietveld Academie.
Peggy volgde de opleiding voor goudsmid aan de Gerrit Rietveld Academie.

Workshop 3D modelling sieraden door Peggy Bannenberg

Kunst en cultuur 457 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur organiseert, in samenwerking met Peggy Bannenberg, de special 3D modelling sieraden. Een bijzondere en exclusieve dagworkshop waarin je alle mogelijkheden, materialen en technieken van het 3D ontwerpen ontdekt en zelf aan de slag gaat met een sieraadontwerp in 3D.

Tijdens de vooralsnog eenmalige dagworkshop neemt beeldend kunstenaar, sieraad-ontwerper en edelsmid Peggy je mee in de wereld van 3D modelling van sieraden. Na een introductie en uitleg over de Tinkercad software ga je zelf aan de slag met 3D tekenen in dit gebruiksvriendelijke programma. Je maakt in deze special tevens kennis met het 3D printen. Enkele kleine objecten die tijdens de dagworkshop zijn gemaakt, worden daadwerkelijk geprint.
Peggy volgde de opleiding voor goudsmid aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling edelsmeden, en sindsdien is ze altijd in eigen beheer sieraden blijven maken. Sieraden voor galeries, musea en tentoonstellingen. Vanaf 2009 heeft ze zich toegelegd op het 3D printen. Naast het handwerk met unica's wilde ze ook goed draagbare en sieraden maken. Phoenix Cultuur is verheugd dat Peggy deze bijzondere special in Veghel komt verzorgen. Peggy's 3D sieraden zijn onder andere te zien en te koop in de Fabriekswinkel op de Noordkade.

De dagworkshop vindt plaats op zaterdag 1 september van 10.00 uur tot 16.00 uur op de CHV Noordkade in Veghel en kost 60 euro per persoon. Meer info en aanmelden (vóór 20 augustus) via: www.phoenixcultuur.nl. Meer info over Peggy via:
www.peggybannenberg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant