Het bestuur van linksboven naar rechtsonder: Willem, Max, Twan, Ed, Willy, Hilde, Henriëtte, Stefanie en Lucia.
Het bestuur van linksboven naar rechtsonder: Willem, Max, Twan, Ed, Willy, Hilde, Henriëtte, Stefanie en Lucia.

Vrijwilligers maken Veghel in Hout weer mogelijk

Algemeen 1.398 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Veghel in Hout leunt volledig op vrijwilligers. Ook de leden van het bestuur (zie foto) doen het vrijwillig. Zij zijn het hele jaar bezig om alles op orde te krijgen voor het nieuwe bouwdorp. Bestuur en commissies starten meteen na bouwdorp in september al met de organisatie daarvan.

Vanaf afgelopen maart zijn tientallen vrijwilligers in touw om te zorgen voor alle pallets die nodig zijn om de hutten te kunnen bouwen. Het laden en lossen van die pallets gebeurt in de vrije tijd, in de avonduren. Duizenden pallets staan dan klaar om, vlak voor aanvang van de kindervakantieweek, getransporteerd te worden naar het Julianapark. "Voor het 33ste jaar konden we daarvoor op vrachtwagenchauffeurs van Kuehne + Nagel rekenen en zij vervoerden de pallets met hun opleggers", laat voorzitter Ed weten.

Jonge gezinnen
Ook dit jaar kan Veghel in Hout weer een beroep doen op vele vrijwilligers. Ed: "We merken dat meer vrijwilligers zich gaan aanmelden vanuit jonge gezinnen. Een halve dag is al genoeg om mee te helpen bij een activiteit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant