Patrick (uiterst links) is trots op zijn team: 'Ik kan genieten van hoe alles doorgaat als ik even een stapje terug doe' (Foto: Peter Kuijpers).
Patrick (uiterst links) is trots op zijn team: 'Ik kan genieten van hoe alles doorgaat als ik even een stapje terug doe' (Foto: Peter Kuijpers).

'We zijn uitgegroeid tot een begrip in Veghel'

Algemeen 3.903 keer gelezen

VEGHEL | Alweer vijf jaar lang is Vlas-Graan & Koffie een vaste waarde in Veghel. De koffiespeciaalzaak, lunchroom en restaurant in een viert dit jubileum in stijl op 26, 27, 28 en 29 augustus. Vier dagen lang is er een gevarieerd programma.

Uitbater Patrick van Eenbergen kan maar moeilijk tijd vrij maken om zijn verhaal te doen. Het is behoorlijk druk en tussendoor probeert Patrick nog een praatje te maken met zijn gasten. "De tijd is voorbijgevlogen. Vijf jaar alweer. Toen ik midden in de crisis begon, verklaarde bijna iedereen me voor gek. Vijf jaar later zijn we uitgegroeid tot een begrip in Veghel. Geweldig", aldus Patrick.

Zuinig
Door de jaren heen heeft Patrick steeds kleine dingen veranderd. "Op het concept zijn we heel zuinig. Dat staat als een huis. Stilstand is echter achteruitgang en dus zijn we constant bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze winkel. Een paar voorbeelden? We hebben een compleet nieuw kassasysteem geïntegreerd met handhelds. Daardoor gaat alles veel sneller. De bestelling wordt aan tafel opgenomen en komt direct aan de bar of in de keuken binnen. Verder hebben we een nieuwe openslaande schuifpui die compleet open kan. Zo hebben we in de zomer een mooie open zaak en goede connectie met ons terras."

Patrick (uiterst links) is trots op zijn team: 'Ik kan genieten van hoe alles doorgaat als ik even een stapje terug doe' (Foto: Peter Kuijpers).

Trots
Wie Patrick door zijn toko ziet pendelen. Ziet dat hij er plezier in heeft. "Ik vind het hartstikke leuk om in de zaak te werken. Je weet dan ook wat er leeft en speelt." Stiekem is Patrick best trots op hetgeen hij heeft bereikt. "Soms vergeet ik om trots te zijn, wanneer ik zelf even zit te eten, kan ik genieten van hoe alles gewoon doorgaat als ik even een stapje terug doe. Van de bediening tot aan het spoelpersoneel. Iedereen weet wat hij of zij moet doen", vertelt Patrick.

Vier dagen feest
Het vijfjarig bestaan van Vlas-Graan & Koffie wordt in stijl gevierd. Patrick: "We starten op zondag 26 augustus met een oldtimer, cabriotourrit plus diner. De start is om 11.00 uur en het diner vangt aan om 17.00 uur. Alleen meedoen aan de tourrit kan ook. Op www.vgoc.nl staat meer informatie en daar kan men zich inschrijven."

Maandag 27 augustus is er een luchtballonvaart. Er wordt nog één ticket verloot. Patrick legt uit hoe dit ticket te winnen is: "Er liggen flyers in onze zaak met daarin een '5 jaar Vlas-Graan en Koffie-kwis'. Weet jij het meest, dan vlieg jij met ons mee."

Dinsdag 28 augustus bestaat Vlas-Graan en Koffie officieel vijf jaar. Dat wordt gevierd met een driegangen feestdiner met een gratis Vlas en Graan feestdessert. Muzikale omlijsting is er van Jigsaw, Ierse folklore, en Stan Rotteveel, Frank Sinatra, jazz en the American songbook.

Op woensdag 29 augustus is er een 'bijkletsavond' met medewerking van Jasper Oberon en zijn goochelkunsten. "Ook dan is er een speciaal driegangen feestdiner met een gratis feestdessert. Voor beide dagen is het wijs om te reserveren", besluit Patrick.

Meer informatie of reserveren via: www.vlasgraankoffie.nl en 0413 852222.

Patrick (uiterst links) is trots op zijn team: 'Ik kan genieten van hoe alles doorgaat als ik even een stapje terug doe' (Foto: Peter Kuijpers).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant