Afbeelding

'We zijn op zoek naar de gouden tip'

Algemeen 3.046 keer gelezen

VEGHEL | DIS op de Noordkade is aardig aan het 'doorbutsen'. Onlangs opende het restaurant in de Proeffabriek, naast het bestaande foodconcept DIS Wok en DIS 'n tientje, een nieuw drie-gangenrestaurant. "Nu zijn we op zoek naar bandjes die willen optreden op het achterschip van DIS", verklaart bedrijfsleider Britt van Rozendaal.

De optredens gaan vanaf september wekelijks plaatsvinden. Britt legt uit: "We zijn op zoek naar de gouden tip. Zit je in een bandje of ken je een bandje die het te gek zouden vinden om op te treden bij DIS? Stuur ons een berichtje. Op vrijdagen en zaterdagen volgen de optredens aansluitend op de voorstellingen in theater De Blauwe Kei." 

Teun tijdens de opening van het drie-gangenrestaurant.

De optredens staan gepland op donderdag (tot 23.00 uur), vrijdag en zaterdag. "We hopen dat het publiek lekker blijft borrelen, hangen, dansen of lekker naar de muziek blijft luisteren. Mensen kunnen zowel staan als zitten. Er ontstaat een soort arena, omdat de bezoekers van alle kanten naar het optreden kunnen kijken", zegt Britt. In overleg met De Blauwe Kei wordt besloten na welke voorstelling er muziek wordt gespeeld. De agenda van de optredens is terug te vinden op www.disteun.nl of via social media.

Database
DIS houdt verder op de donderdagen 25 oktober, 22 november en 13 december een open podium. Britt: "Per avond krijgen drie bands een kans om zich te presenteren. Voor meer informatie mail (info@disteun.nl) ons of laat iets weten via onze socials."

Bij DIS hopen ze een database te ontwikkelen vol met bands die graag willen optreden. "Ze mogen, als het bevalt, zeker terugkomen. Het is voor bands een mooie gelegenheid om op te treden voor publiek", vindt de bedrijfsleider van DIS.

Ara's
Britt heeft nog een ander nieuwtje in petto. Vanaf eind september 'wonen' er twee echte ara's in het middenschip. Een ara is een soort papegaai. "Karel en Kitty. Papegaaien horen bij een schip. Er komen touwen ter hoogte van de druivenbomen te hangen en daar kunnen ze overheen lopen. Rondvliegen doen ze niet. Er komt een nootjesautomaat zodat kinderen Karel en Kitty kunnen voeren, uiteraard onder toezicht. Het zijn overigens geen kleine papegaaien. Dus de bezoekers kunnen ze goed zien."

Karel en Kitty.

Nieuw menu
In het drie-gangenrestaurant kunnen bezoekers maandelijks genieten van een nieuw menu. Op de kaart staan altijd twee voorgerechten, twee hoofgerechten en een dessert of een kaasplankje. Er is tevens een uitgebreide bier- en wijnkaart. Er is tevens een uitgebreide bier- en wijnkaart zodat gasten hun avondje uit kunnen aanvullen met een bier- of wijnarrangement. Daarnaast verzorgt DIS de culinaire invulling van feestjes, bruiloften of recepties.

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.disteun.nl, maar ook op Facebook en Instagram.
De eerste nieuwsbrief van DIS is hier te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant