De Eindhovense band Overzee.
De Eindhovense band Overzee.

Eindhovense band Overzee sleurt de luisteraar de golven in…

Kunst en cultuur 516 keer gelezen

VEGHEL | Op zondagmiddag is er weer livemuziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De bands en optredens kennen een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. Op zondag 26 augustus staat de Eindhovense band Overzee op het podium.

Deze band speelt eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. Het optreden begint om 15.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

Verscheidenheid aan ritmes
De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen.
Muziekwereld
De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziekwereld en dat is een bewuste keuze. Overzee wil zich niet vastleggen en gaan waar men niet eerder kwam. Overzee sleurt de luisteraar de golven in…

Tekstgedichten
De indringende chansons worden afgewisseld met luchtige, opzwepende instrumentale nummers. De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Muziekvideo
Benieuwd naar de muziek van Overzee? Beluister dan alvast een song van de band op YouTube via https://youtu.be/71Xfn6zijZk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant