Afbeelding

Keidreug

Algemeen 912 keer gelezen

De auto was nog niet uitgepakt of we zaten al in buurmans tuin aan de verjaardagsborrel. Bam! Gelijk terug in die prachtige Brabantse nuchterheid die we op vakantie in Normandië weliswaar niet gemist hadden, maar ook niet tegenkwamen. Wanneer je je dan vervolgens weer onder soortgenoten begeeft is het snel raak. Moet je ook meteen schakelen. Lukt niet altijd. Zo duurde het even voordat ik begreep waarom buurmans bijdehante schoonzoon me begroette met "Euhj…keidreug!" Ik dacht aan de lange droge zomer en alle gevolgen ervan, maar zijn knikkende hoofd en meedraaiende ogen bewogen zich opzichtig richting mijn borstkas. Die kijklijn volgend kwam ik uit bij het opschrift op mijn T-shirt: 'Superdry'…"keidreug"… De toon was gelijk gezet, een columntitel gevonden.

Een paar weken op afstand nieuws bijhouden zónder er over te schrijven werkt louterend zeggen kenners. Geen dwingende deadlines, dus de mogelijkheid om het hoofd weer wat te legen. De mógelijkheid ja…

Zo las ik dat wij als Meierijstad, samen met negen andere gemeenten, slechts 0,3374 cent per inwoner betalen voor de opvang van dieren die om welke redenen dan ook in de problemen komen. Stichting HoKaZo (asiel, opvang en opvoeding) redt het daarmee niet en pleit voor 0,75 cent per inwoner. Hun ronduit prachtige werk vraagt wat mij betreft echter om een rónd bedrag. Maak er gewoon één euro van! Wie zo 40.000 euro op de plank heeft liggen om eeuwfeesten op de Noordkade extra te sponsoren, kan daar niet moeilijk over doen. Ook hoef je geen kritiek uit Schijndel of Rooi te vrezen, want het betreft ook de opvang van hún dieren!

Zittend voor onze tent vernam ik dat tentenmaker De Waard gered is door de Doetichemse Sunshine Group. Vertederd keek ik achterom naar onze vijfentwintig jaar oude Albatros. Kwaliteit blijft voortbestaan! Zoals 'Respect' van Aretha Franklin nooit van mijn iPodje gaat. Toepasselijk lied voor Maarten van der Weijden trouwens! Rilde van het nieuws over dat vaccinatie-geweiger tegen allerlei ziekten. Ben benieuwd hoe onze overheid dat gaat aanpakken. Begreep verder dat Aldi Uden nóg lelijker gaat maken en zou me niet verbazen als Marco Kroon binnenkort een stripverhaal uitbrengt.

Kent u overigens die mop van die paarden in Veghels Buiten? Die paardenbák ja. Is een heuse paardenbaksóap aan het worden. Reden? Laksheid, onkunde, onwetendheid en onbegrip. Oplossing? "Die voormalige kippenschuur weer voldouwen met duizenden kippen", zei iemand tegen me. Wie? Ik geef mijn bronnen nooit prijs!

Heerlijk die Brabantse humor. Lekker dreug…keidreug!...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant