Folkband Acting The Maggot.
Folkband Acting The Maggot.

Band van Veghelse accordeonist Tom van Aarle naar China

Kunst en cultuur 1.428 keer gelezen

VEGHEL | Goed nieuws voor de leden van Acting The Maggot. De feestfolkband met de Veghelse accordeonist Tom van Aarle is namelijk uitgenodigd door de Chinese overheid om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het International Canal Culture Festival in Peking tijdens de feestweek rondom 'National Day'.

Op 1 oktober viert heel China de 'Nationale dag van de Volksrepubliek China' en gedurende die week vinden er in heel het land tal van optredens en festiviteiten plaats. In Peking wordt voor de eerste keer het International Canal Culture Festival gehouden gedurende deze feestdagen. Voor dit festival zullen er muziekgroepen ingevlogen worden vanuit vier landen die raakvlakken hebben met water, havens en kanalen. Naast afvaardigingen uit Duitsland, Panama en Griekenland is Acting The Maggot uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen.

Enorme eer
"Het is een enorme eer om te worden uitgenodigd om in Peking te spelen tijdens deze Chinese feestweek." Maarten de Gans, zanger en gitarist van de band is bijzonder enthousiast en trots. "Ze zochten specifiek naar een band die folkmuziek speelt en ook nog een klik heeft met zeemansliederen en vonden ons online. Veel folkmuziek is gebaseerd op zeemansliederen. We spelen er vele, zoals 'Donegal Danny' of 'The Rocky Road to Dublin'. Ook Veghelaar Tom van Aarle ziet het helemaal zitten om in China te spelen. "Het is een geweldige uitdaging om daar te spelen. Zo'n accordeon hoort natuurlijk bij zeemansliederen en uiteraard onze eigen feestfolk. Dat wordt een zeer bijzondere ervaring." De Gans: "We zullen om Nederland nog beter te vertegenwoordigen ook een aantal Nederlandse liedjes ten gehore brengen. Denk een mix met allerlei zeemansliedjes zoals 'Meisje ik ben een zeeman, Als de klok van Arnemuiden, Kleine café aan de haven'. Niet het repertoire dat we standaard spelen, maar het maakt het wel erg grappig. Uiteraard zullen we met name onze Ierse feestfolk laten horen. Daar zijn we immers op uitgekozen en dat vinden we helemaal geweldig om te doen."

Guazhou Music Festival
Naast de twee optredens op het 'International Canal Culture Festival' in Peking, zal de band ook nog een optreden in de Dust Dawn Club verzorgen, een kleine echte muziekclub in het centrum van Peking. De dag na deze optredens zullen de bandleden met het vliegtuig afreizen naar Yangzhou. In deze grote Chinese stad zal Acting The Maggot het laatste optreden geven van hun Chinese tour op het Guazhou Music Festival. In de avond verzamelen zich op dit festival zo'n 30.000 festivalgangers. De Gans: "Dat wordt dus het grootste festival waar we gespeeld hebben en ik zal dan ook niet onder stoelen of banken schuiven dat we dat behoorlijk spannend vinden. Maar het is vooral ontzettend gaaf! De band vertrekt op 30 september naar Peking voor hun Chinese tour en zal de week erna weer terugvliegen. Ze gaan zich dan weer richten op St. Patrick's Day en het nieuwe festivalseizoen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant