De kloostertuin.
De kloostertuin.

Wandeling door kloostertuin van zusters Franciscanessen

Kunst en cultuur 937 keer gelezen

VEGHEL | De zusters Franciscanessen houden met het oog op hun jubileumjaar een erfgoedwandeling door hun tuin. Belangstellenden kunnen op zondag 2 september deelnemen aan een wandeling door de kloostertuin die eeuwenoude bomen en een rijke historie herbergt.

Onder begeleiding van André Velthausz en Bernard Vissers maken deelnemers een tocht door de tuin. André en Bernard vertellen tijdens de wandeling over de bijzondere plaatsen en bomen en men leert over de geschiedenis en ontwikkeling van de tuin. Deze wandeltocht is de eerste in een reeks van vier wandelingen. Na de wandeling kan men de expositie van de erfgoedwand bezoeken in de hal van de kapel. Deze wand laat interactief zien over het leven, wonen en werken van de zusters Franciscanessen. En wat hun heeft geïnspireerd en bemoedigd deze 175 jaar. Kaarten voor de wandeling zijn gratis te verkrijgen bij UITpunt Veghel aan de Markt 1 in Veghel.

Wandelingen
De eerste wandeling start zondag 2 september om 14.00 uur en de tweede staat om 15.00 uur gepland. Aan de wandeltochten, die een uur in beslag nemen, kunnen maximaal 25 personen per keer deelnemen. De wandeltochten hierna worden gehouden op zondagen 4 november en op zondagen 17 februari en 16 juni volgend jaar. Het klooster zusters Franciscanessen bevindt zich aan de Deken van Miertstraat 8 in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant