De band Wasko.
De band Wasko.

Wasko, de ultieme boyband nieuwe stijl in De Afzakkerij

Kunst en cultuur 424 keer gelezen

VEGHEL | In De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel is er op zondagmiddag 2 september weer livemuziek. Het is dan de beurt aan Wasko. Wie of wat is Wasko? Mix een doorgewinterde gitarist die zijn wilde haren nog niet is verloren met een jonge hond die alleen geïnteresseerd is in rock and roll, blues, whisky, meisjes en zijn basgitaar. Voeg hieraan toe een semi-linkshandige swingende funk drummer en een dolenthousiaste zanger die wel van optreden houdt. Het optreden begint om 15.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

Het resultaat is de ultieme boyband nieuwe stijl. Deze 'jongens' die al enkele jaren actief zijn in kroegen, festivals en andere feesten, zijn tot de conclusie gekomen dat een coverband alleen niet meer genoeg is.
Wat in 2010 begon met voorzichtige optredens is inmiddels uitgegroeid tot een act van formaat die van het podium af knalt.

Verrassend
Wat maakt Wasko dan zo bijzonder? Ze hebben getracht elk nummer te voorzien van een nieuw jasje, of om meerdere nummers tot een gewaagde mashup om te toveren.
Zo krijgt het melancholische Karma Police ineens een zonnig Reggae tintje, en mixen ze The Scene ongegeneerd met Will and the people, The Proclaimers, Kensington en George Baker tot een verrassende coole maar ook knotsgekke dancemix. Elk nummer wordt met een andere, vaak verrassende, insteek gespeeld en daar waar het kan, en vooral ook waar het niet kan, zingen de mannen er met zijn vieren op los.
Kijk voor meer informatie op www.waskomusic.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant