Lezing over Next Economy

Kunst en cultuur 202 keer gelezen

VEGHEL | In Theater De Blauwe Kei in Veghel is woensdag 19 september Jan Rotmans te gast. De hoogleraar duurzaamheid en transities aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam vertelt onder de noemer NEXT Economy over onze snel veranderende samenleving waarin een nieuwe economie onvermijdelijk is.

De lezing is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Jan Rotmans
Jan Rotmans (1961) is een internationale autoriteit in zijn vakgebied, publiceerde vele academische artikelen en boeken en is ook bekend als specialist bij programma's als Nieuwsuur, EenVandaag, het NOS Journaal, Buitenhof en Tegenlicht.
Al jaren betoogt hij dat we op deze manier niet door kunnen gaan en dat we ons huidige systeem voor een ander moeten inruilen. In Veghel gaat hij ook in op zaken die specifiek spelen in Noordoost-Brabant.

Toekomst vakgebied
De lezing van Rotmans is de eerste van een reeks die onder de noemer NEXT gehouden wordt. De komende tijd zullen deskundigen hun licht laten schijnen op de toekomst van hun vakgebied. Voorbeelden zijn NEXT Nature, NEXT Food, NEXT Work en NEXT Education.

Kaarten
De aanvang van de lezing is 20.00 uur. Kaartjes kosten 12.50 euro (10 euro voor leden in de voorverkoop) en zijn online verkrijgbaar of bij een van de vestigingen van de NOBB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant