Goed begin seizoen Geel-Zwart.

Geel-Zwart begint goed aan nieuw seizoen

Sport 555 keer gelezen

VEGHEL | De competitie  voor dames 1 van Geel-Zwart begon afgelopen zondag. De ploeg is de afgelopen zomer aangevuld met nieuwe talenten uit de jeugd en daarnaast wordt de ploeg nu aangestuurd door een nieuwe coach, Moses Lodarmasse. Na een lange en goede voorbereiding stond Goirle als eerste tegenstander te wachten in de eerste klasse.

In de eerste helft gingen de dames meteen goed van start. Het balbezit was voor de Veghelse ploeg, die ook de grootste kansen creëerde. Halverwege de eerste helft werd het dan ook 1-0 voor Geel-Zwart. Via een assist van Babs de Kock was het Julie van Roosmalen die de bal beheerst het net in sloeg. De eerste helft werd vervolgens beheerst uitgespeeld.

In de tweede helft begon Goirle iets meer druk te zetten op de Veghelse verdediging wat resulteerde tot meer kansen voor de uitploeg. De verdediging wist echter goed voor de man te komen, waardoor groot gevaar uitbleef. Geel-Zwart domineerde de wedstrijd, maar maakte het zich onnodig lastig door de voorsprong niet te vergroten. De ploeg vocht als team tot de laatste minuut voor de drie punten en uiteindelijk was het Anne Biemans die via een strafcorner een paar minuten voor tijd de verlossende 2-0 wist binnen te schieten.

De drie punten bleven dus in Veghel. Na de eerste competitiewedstrijd staat de ploeg nu op een mooie derde plek. Volgende week staat een lastige derby tegen Hopbel dames 1 te wachten. De ploeg kan dan ook alle steun gebruiken van de supporters om 12.45 uur in Schijndel.