Iedereen die onderwijs heeft genoten of werkzaam is of is geweest op het Zwijsen College is welkom op de reünie.
Iedereen die onderwijs heeft genoten of werkzaam is of is geweest op het Zwijsen College is welkom op de reünie.

'Als je niet komt, krijg je daar spijt van'

Algemeen 1.812 keer gelezen

VEGHEL | De organisatie van de Zwijsenreünie op zaterdag 6 oktober weet één ding zeker. "Als je niet komt, krijg je daar spijt van", zegt Jolanda van de Biggelaar. De reünie wordt gehouden op de Noordkade in Veghel en heeft het karakter van een festival.

De Noordkade wordt verdeeld in verschillende area's. Jolanda vertelt wat de bezoekers zoal kunnen verwachten. "De Funky Corner, een hommage aan Ton van Zelst de vader van Ron van Zelst die ons helpt bij de organisatie, wordt iets bijzonders. Je kan daar een (oude) cd in een bak deponeren. De dj draait allerlei nummers uit de verschillende bakken. Het is ook mogelijk om cd's van tevoren af te geven bij het Zwijsen College."Er zijn verder diverse jaarpleinen en er loopt een professionele fotograaf rond om (groeps)foto's te maken. Bij binnenkomst krijgen de reünisten een plattegrondje mee inclusief programma. Jolanda vervolgt: "Leo Adank houdt een expositie met oude foto's van het Zwijsen College en in de Koekbouw komt een podium te staan waar onder andere Naughty Nick, Act'83 en REPOP optreden. Dat wordt een swingende bedoeling."

Willie Smits
In Theater De Blauwe Kei worden colleges gehouden door oud-Zwijsenleerlingen onder leiding van oud-leerling Hella van de Wijst. "We hebben toezeggingen van Rini Kerstens (oud-Biologiedocent), Willie Smits (bosbouwkundige, dierenrechtenactivist en natuurbeschermer), Wim van de Donk (Commissaris van de Koning), Danny Wagemans en Kees van Rooij (Burgemeester Meierijstad)", verklapt Jolanda.
Naast muziek en entertainment zijn er foodtrucks aanwezig. "Er is echt voor ieder wat wils. Zo wordt er ook klassieke muziek gedraaid in de foyer en is er een open podium in De Afzakkerij. Je mag best spreken van een minifestival", vindt Jolanda.

Prijzen
Iedereen die onderwijs heeft genoten of werkzaam is of is geweest op het Zwijsen College is welkom op de reünie. Het moet een feest der herkenning worden. De organisatie hoopt het bezoekersaantal van tien jaar geleden, ongeveer 3250, te evenaren en stiekem zelfs te overtreffen. De aanmeldingen komen gestaag binnen. Jolanda hoopt dat de bezoekers zich massaal gaan aanmelden. "De entree is vijftien euro als je je van tevoren aanmeldt. Aan de deur betaal je twintig euro." Mensen die zich hebben aangemeld kunnen sneller doorlopen en krijgen een bandje gekoppeld aan het afstudeerjaar. Iedereen die zich de komende periode aanmeldt, maakt kans op leuke prijzen.

De reünie duurt van 16.00 uur tot 00.00 uur. Aanmelden kan tot 28 september via: www.zwijsenreunie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant