Operation Market Garden.
Operation Market Garden.

Bus-excursie en verhalen over Market Garden

Algemeen 569 keer gelezen

VEGHEL | De bus-excursie Airborne Market Garden is op zaterdag 6 oktober. Gidsen Erwin Janssen en Jan van Erp vertellen over gebruikte tactieken gedurende de bevrijdingsoperatie. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt men meegenomen naar vroegere tijden.

Het gebied waar Operatie Market Garden heeft plaatsgevonden is geen kwestie van toevalligheid. Tijdens de excursie ontdekt men welke rol ligging en infrastructuur hebben gespeeld in september 1944 en de aanloop daarnaartoe. De dagtocht geeft inzicht in het verloop van de reddingsoperatie en helpt te begrijpen wat er wanneer gebeurd is en waarom.

Streekproducten
Vanaf 09.15 uur aanvang bij UITpunt Veghel, waar men in de raadzaal wordt ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. Om 09.30 uur start gids Erwin Janssen met een lezing, waarna de deelnemers om 11.00 uur in de bus stappen. Onderweg stopt de bus op verschillende locaties van historische waarde. Tijdens één stop wordt er een klein stukje gewandeld. Deelnemers die niet goed ter been zijn hebben de mogelijkheid om in de bus te wachten. Om 12.30 uur is er ontvangst bij de Eerdse Molen. Daar geniet men van een lunch bestaande uit streekproducten. Rond 16.00 uur is de bus-excursie afgelopen en arriveert men weer bij UITpunt Veghel.

De kosten voor deze excursie bedragen 32.50 euro voor bibliotheekleden en 35 euro voor niet-leden. Kaartjes voor de excursie zijn te koop aan de balie van UITpunt (Markt 1, Veghel) of online via: www.nobb.nl/nobb/activiteiten/kaartverkoop. Er is plaats voor maximaal 25 personen.
Voor meer informatie: 0413-353540.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant