Timo en Martijn!
Timo en Martijn!

Martijn en Timo: twee opkomende talenten

Sport 3.195 keer gelezen

VEGHEL | De selectie van trainer Niels van Casteren telt dit seizoen vier spelers die onlangs overkwamen van JO 19. Keeper Sebastiaan de Schouwer, Terry van Steenbergen, Timo van Dalsum en Martijn van Kessel. Allen in de leeftijd van 19 jaar en op keeper Sebastiaan na aanvallend ingestelde spelers. Timo en Martijn schoven afgelopen zaterdag een half uurtje aan. Terry was verhinderd en staat met Sebastiaan nog op de 'bucketlist' van deze vaste rubriek.

Door: Peter Kuijpers.

Linkspoot Martijn trainde vorige seizoen al mee met de selectie van Niels. Hij ging vaak mee als wissel met één, maar speelde zijn wedstrijden op zaterdag in JO 19. Martijn: "Dat is dit jaar ook weer de afspraak. Ik train met de selectie mee, maar speel als ik zondags niet in de basis start, zaterdags nog mee met JO 19-1. Vorig seizoen heb ik minuten gemaakt bij één en in de basis gestaan."

Vorstenbosch
Martijn groeide op in het naburige en pittoreske Vorstenbosch. Hij maakte zijn eerste voetbalbewegingen vanzelfsprekend op De Bergakkers bij Vorstenbossche Boys. "Ik ben daar begonnen bij de 'D-tjes' van daaruit drie jaar naar FC Den Bosch. Na mijn FC Den Bosch periode teruggegaan naar Blauw Geel'38 als tweedejaars JO 17."
De naam Van Kessel is onlosmakelijk en generaties lang verbonden aan Vorstenbosch. Martijn knikt bevestigend: "Mijn vader is inderdaad een geboren en getogen Vorstenbosscher. Ik heb nog een zus en een jonger zusje die bij Vorstenbossche Boys voetbalt".

Diepte
Timo van Dalsum was door fysieke ongemakjes kort uit de running, maar sluit binnen een paar weken weer aan zegt-ie zelf. Timo is geboren Veghelaar waar vader Arjen groepsleider is van JO 17-JO 19. Timo: "Ik ben inderdaad ook hier bij de 'F-jes' begonnen en altijd in de selectieteams gespeeld. Mijn voorkeur gaat uit naar de nummer tien positie, maar ik kan ook als het team het nodig heeft verdedigend spelen en in de bal komen. Maar ik zoek ook graag de diepte op." En scoren toch? Timo lacht er verlegen bij: "Dat ging me de laatste jaren bij JO 19-1 goed af. Maar ik vind het net zo leuk om de flankspelers weg te sturen of de spitsen aan te sturen." School is in deze leeftijdsfase belangrijk. "Ik studeer sportkunde bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven en dat doe ik samen met ALO, wat twee opleidingen zijn in één schoolgebouw. Ik kan dan kiezen uit bijvoorbeeld voeding, maar het management trekt me meer. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt."

Wedstrijdsituaties
Martijn studeert ook nog: "Ik doe eerstejaars technische bedrijfskunde op de Avans in Den Bosch. Het is een breed pakket waar nog talloze keuze mogelijkheden liggen. Ik ben er zelf nog niet uit wat ik exact ga kiezen. Martijn is eerder overgekomen dan Timo die ook vanwege zijn leeftijd over moest naar de senioren. Martijn: "Het is een grote overgang. Vooral in de duels en snelheid, daar liggen grote verschillen. Je komt geen zwakke tegenstanders tegen. Dat zou minder zijn als je van JO 19 overstapt naar het eerste elftal wat lager speelt." Timo: "Er wordt bij Niels veel op wedstrijdsituaties getraind dat is opvallend. Ik mag dat wel en hij is heel direct. Het verschil van JO 19 naar het eerste is qua training en voetballend echt groot. Ik heb ook bij het tweede mee gespeeld en dat verschil is kleiner vind ik."

Overtuiging
Beiden koesteren dezelfde wens om zich vast in het eerste team te spelen. Die overtuiging straalt er vanaf.
Een mooie slotzin van twee opkomende talenten waar men nog van gaat horen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant