Jongeren Join us vertellen hun verhaal op tv

Algemeen 529 keer gelezen

VEGHEL | Eind september is de Week tegen Eenzaamheid. In die week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem. Bij Stichting Join us zijn ze blij om te merken dat er dit jaar aandacht is voor eenzaamheid bij ouderen én jongeren. In aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid vertellen jongeren die bij Join us Veghel komen op dinsdag 18 september hun verhaal bij Brandpunt+.

Op dinsdag 18 september staat de uitzending van Brandpunt+ in het teken van eenzaamheid onder jongeren. Siem en Selena nemen deel aan Join us. In de uitzending laten zij een stukje van hun leven zien en vertellen ze over het onderwerp. Initiatiefneemster Jolanda van Gerwe laat zien wat Stichting Join us precies doet. Daarnaast zijn er andere experts en betrokkenen aan het woord. De aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 18 september om 21.00 uur op Nederland 2.

Aan tafel bij Pauw

Maandag 24 september zitten Jan en Ruud samen met Sanne bij Pauw aan tafel. Zij durven het aan om in de live talkshow van Jeroen Pauw hun verhaal te doen en zo andere jongeren die te maken hebben met eenzaamheid te helpen. De drie zitten samen met wetenschapster Gerine Lodder (expert op gebied van eenzaamheid) aan tafel en worden ondersteund door een flinke club Join us jongeren en andere betrokkenen in het publiek. De talkshow is op maandag 24 september om 23.00 uur te zien op Nederland 1.

Over Join us

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In 2016 startte Join us in Veghel, maar inmiddels zijn er groepen in Schijndel, Beek en Donk, Gemert en Eindhoven. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant