Deze keer houdt Wim van Heeswijk uit Erp een tentoonstelling.
Deze keer houdt Wim van Heeswijk uit Erp een tentoonstelling.

Nostalgisch keukenemaille op de verzamelbeurs in De Brink

Algemeen 626 keer gelezen

EERDE | Afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 23 september een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Wim van Heeswijk uit Erp een tentoonstelling met zijn verzameling nostalgisch keukenemaille.

In 2001 is Wim begonnen met het verzamelen van keukenemaille. Hij heeft altijd al van oude spullen gehouden en het keukenemaille vond hij gewoon mooi. Op een rommelmarkt kwam hij wat emaillen pannen tegen en die nam hij mee naar huis. Al snel heeft hij toen ook drie boeken over emaille aangeschaft om meer te weten te komen over de herkomst. Ongeveer tien jaar geleden is hij in de stallen van zijn boerderij een museum begonnen. Hij had toen ongeveer 350 stuks emaille, inmiddels is zijn verzameling gegroeid naar ruim 6.500 items. Het museum van Wim en Mieke bestaat uit zeven grote kamers waar al het emaille op rekken staat uitgestald. Het museum is op afspraak te bezoeken. Neem contact op met Wim via: 0622494803.

Neem ook eens een kijkje op verzamelbeurseerde.nl, daar staat meer informatie over deze verzameling of de verzamelbeurs. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen onder andere: ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes en winkelwagenmunten. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 23 september van 09.00 uur tot 12.00 uur in De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. De entree van de verzamelbeurs is 1.50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant