Lezing over bomen, het speciale sortiment

Algemeen 287 keer gelezen

VEGHEL | Groei & Bloei afdeling Meierijstad organiseert op maandag 24 september een lezing over bomen, het speciale sortiment. De lezing in De Schakel in Veghel wordt gegeven door Chris van der Wurff. "Ik houd van het speciale sortiment. Ontstaan door terug te gaan van cultuur naar natuur. Hoe is een plant op z'n mooist", aldus Chris.

Chris weet uit ervaring wat een plant kan en wat je ermee kunt doen. "Ik pluis alles uit: herkomst, natuurlijke groei, droge of vochtige grond. Toepassing is het belangrijkste. Om dat uit te vinden moet je heel alert zijn", vertelt hij. Chris vindt het heerlijk om te puzzelen met planten. Lelijke planten bestaan in zijn ogen niet. "Als je je materiaal goed kent dan weet je de eigenschappen en kun je voor iedere plek een boom leveren. Maar, niks groter bedrog dan een tuin. Doe je vijf jaar niets dan is het een grote wildernis geworden."
Chris geeft les aan boomverzorgers in opleiding en sjouwt ook met ze rond, zij hebben de toekomst en zijn erg geïnteresseerd. "Ik vertel ze het verhaal van de cirkel en laat de planten zien zoals ze in werkelijkheid groeien", besluit hij.

Groenaanbod
De Schakel is gevestigd in de Hoofdstraat 53 in Veghel. De lezing begint om 20.00 uur. Niet-leden betalen 3.50 euro. Meer weten over het groenaanbod van Groei & Bloei afdeling Meierijstad? Bezoek: www.meierijstad.groei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant