Afbeelding

Grote verkeerscontrole leidt tot vondst 22 kilo Apaan

Politie 3.522 keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft donderdag 13 september samen met partners een grote integrale verkeerscontrole gehouden op de Corridor in Veghel. Naast enkele landelijke en regionale politiediensten werkten ook de Belastingdienst en de Douane mee. Een bestuurder liep tegen de lamp met 22 kilo Apaan in zijn kofferbak. Apaan is een grondstof die onder andere gebruikt wordt voor de productie van synthetische drugs.

De man bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De bestuurder is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Hit
Op de A50, in beide richtingen, en op de Eerdsebaan stonden ANPR-voertuigen die alle kentekens scanden. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. De camera in de auto leest het kenteken van een voertuig en geeft een signaal bij een hit. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de eigenaar van het voertuig nog een belastingschuld of openstaande boete heeft.

Resultaten
Er werden duizenden kentekens gescand, dit leverende 140 hits op. De belastingdienst legde beslag op 31 voertuigen waarvan er 17 daadwerkelijk werden afgevoerd. Er werd meer dan 110.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Daarnaast werden er verschillende bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen uitgeschreven door de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant