Bizzey komt naar Concert at Z
Bizzey komt naar Concert at Z

'Een cadeautje van de school aan de leerlingen'

Algemeen 2.209 keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College pakt flink uit tijdens het zeventigjarig jubileum. De reünie, 6 oktober op de Noordkade, moet het hoogtepunt worden van het feestjaar. Maar ook voor de leerlingen van de Veghelse middelbare school staan er een aantal leuke activiteiten op stapel. "Het is een cadeautje van de school aan de leerlingen", aldus Peer Merriënboer.

De feestweek voor de Zwijsenleerlingen is voorafgaand aan de herfstvakantie. Op dinsdag 9 oktober is er een verkort lesrooster. Woensdag de 10de zijn alle leerlingen vanaf 20.00 uur welkom op de Noordkade. "We organiseren dan Concert at Z. De Z staat voor Zwijsen. Iedereen op het Zwijsen is welkom en mag één introducee meenemen. Een kaartje kost vijf euro, maar daarvoor krijg je twee consumpties. Eigenlijk is het gratis dus", legt Jolanda uit. De line-up liegt er niet om. Het wordt serieus aangepakt. Jolanda vervolgt: "Er zijn optredens van onder andere Bizzey, Frenna en StukTV. De Veghelse dj Presca komt draaien."

Hockeycoryfeeën
Donderdag 11 oktober staat in het teken van een sport- en speldag. "Dat wordt een sportieve en waanzinnig leuke (sport)dag. Er zijn hockeyclinics van oud-international Marcel Balkestein. Daarbij zijn internationals als Valerie Magis en Bob de Voogd aanwezig en Marly Rybacha uit Polen. Zij worden verder ondersteund door toppers Gijs van Merriënboer en Simon van de Loo van hoofdklasser Oranje Rood uit Eindhoven. Verder zijn er tal van andere sporten te beoefenen. Denk aan een voetbal-, tennis en badmintontoernooi, maar ook dans, golf en skiën staan op het programma", vertelt Peer.

Efteling
De jubileumviering wordt op vrijdag 12 oktober afgesloten met een tripje naar de Efteling. "Van de eerste tot aan de zesde klas. Iedereen mag mee. Een mooie afsluiting van het jubileumjaar", vindt Jolanda. Peer vult aan: "Dat is niet zomaar iets. We gaan met 28 bussen richting de Efteling. De leerlingen mogen daar de hele dag vertoeven."
Peer en Jolanda hebben er onwijs veel zin in: "De reünie wordt geweldig, maar ik vind het zeker zo leuk dat onze huidige leerlingen ook kunnen genieten van het jubileum. Zo profiteert iedereen van dit heugelijke feit", besluiten ze.

Reünie
Inschrijven voor de reünie kan nog tot en met 28 september via: www.zwijsenreunie.nl/inschrijven. Bij verschillende restaurants in Veghel staat er 6 oktober een speciaal Zwijsenmenu op de kaart. Tevens sponsoren zij het goede doel mee. De restaurants zijn te herkennen aan een poster voor de raam. De volgende doen mee: Hart van Veghel, Da Roberto, GossiMijne, Gouden Leeuw, TwentyNine, Santorini, DIS, Pilz & Grillz, Wittern, HertogJan en Vlas en Graan.
Wille Smits zou spreken tijdens de reünie, maar hij heeft af moeten zeggen. De leegte wordt opgevuld door oud-docente Wicks van Mulken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant