't Mirakel is, zoals rechts op het bordje te lezen is, verkocht.
't Mirakel is, zoals rechts op het bordje te lezen is, verkocht.

Inwoners kopen 't Mirakel: 'Elk dorp heeft een kerk, school en café nodig'

Algemeen 1.495 keer gelezen

BOERDONK | Vier inwoners van Boerdonk hebben het initiatief genomen om Herberg 't Mirakel te kopen. Het hotel-café midden in het dorp stond al enige tijd te koop. Door de koop komen er geen arbeidsmigranten in 't Mirakel, maar blijft het café behouden voor het dorp. "Elk dorp heeft een kerk, school en café nodig", aldus Antoon Donkers, één van de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers, Maarten Kanters, Coen Hendriks, Ria Vilier en Antoon, vinden de leefbaarheid in hun dorp erg belangrijk. Ze willen met ongeveer dertig inwoners het 't Mirkakel kopen. Daarmee wordt het voor de neus van een andere koper weggekaapt. Antoon en consorten betalen meer dan zes ton voor 't Mirakel. "We leggen allemaal 10.000 euro in. We hebben nu 22 mensen die mee willen doen. Ik denk dat we uiteindelijk op meer dan 30 kopers gaan uitkomen. We zorgen er samen voor dat de leefbaarheid in ons dorp behouden blijft."

Winst
Woensdagavond is er een informatieavond om 20.00 uur in Den Hazenpot in Boerdonk. Iedereen is welkom om binnen te lopen. "We richten vermoedelijk een stichting op. Iedereen die mee doet en straks dus mede-eigenaar is, deelt mee in de winst", besluit Antoon.

Woensdagavond is er een informatieavond om 20.00 uur in Den Hazenpot in Boerdonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant