Vanaf 1 oktober gaat het pilot project 'Pick-E' van start.
Vanaf 1 oktober gaat het pilot project 'Pick-E' van start.

'Last Mile met de Pick-E' pilot project op bedrijventerreinen

Algemeen 909 keer gelezen

VEGHEL | Door de vraag naar aanvullend openbaar vervoer van bedrijven op bedrijventerrein De Dubbelen en Doornhoek hebben IBN groep, POM (Platform Ondernemend Meierijstad), Gemeente Meierijstad en Veerdonk Mobility de handen ineen geslagen. Het project 'Pick-E' is de oplossing.

Het pilot project 'Pick-E' gaat vanaf 1 oktober van start. Een klein elektrisch voertuig gaat dan mensen vervoeren op de bedrijventerreinen De Dubbelen en Doornhoek.
De bedoeling is dat forensen, die nu vanaf de busstations Corridor en Biezendijk ver moeten lopen naar hun (werk)plek, door middel van de Pick-E makkelijker bij het bedrijf kunnen komen waar ze moeten zijn. Het elektrische voertuig wordt bestuurd door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt en gaat rijden in de spitsuren tussen 07.00 uur en 09.00 uur en van 16.00 uur en 18:00 uur.
De kosten per enkele rit zijn 1.50 euro en kan met pin of creditcard betaald worden. De pilot duurt tot en met 5 april 2019.

Duurzaamheid
Tijdens de pilot wordt onderzocht door Veerdonk Mobility wat de beste oplossing is voor (aanvullend) openbaar vervoer op de bedrijventerreinen en de omliggende gebieden.
De schaalbaarheid en duurzaamheid van het project is daarbij belangrijk. Het is de bedoeling dat andere gebieden op de lange termijn, die met het openbaar vervoer niet eenvoudig zijn te bereiken (denk aan De Amert en de Noordkade), ook van de aanbevelingen kunnen profiteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant