Besloten is om de klompenkeuringen en Klompenbeurs te verplaatsen naar de Helden van Kien in Sint-Oedenrode.
Besloten is om de klompenkeuringen en Klompenbeurs te verplaatsen naar de Helden van Kien in Sint-Oedenrode. Foto: Jos van Nunen

Klompenbeurs nieuw leven ingeblazen

Algemeen 519 keer gelezen

SINT-OEDNERODE | Al vele tientallen jaren worden de landelijke Klompenbeurs en de bijbehorende klompenkeuringen gehouden in Sint-Oedenrode. Vroeger vond dit ambachtsevenement plaats op de Markt. Uit het hele land kwamen duizenden mensen op het gebeuren af. De laatste jaren werd de belangstelling steeds minder. Om oude tijden te doen herleven hebben verschillende partijen het initiatief genomen om de Klompenbeurs van de Nederlandse Vereniging van Klompenfabrikanten (NVK) nieuw leven in te blazen. Besloten is om de klompenkeuringen en Klompenbeurs te verplaatsen naar de Helden van Kien in Sint-Oedenrode.

De keuring wordt gehouden op vrijdag 28 september en hiervoor wordt bijna een hele dag uitgetrokken. In september worden alle klompen ter keuring ingestuurd. Sommige zo vers, dat ze nog helemaal nat zijn! De jury buigt zich tussen 09.30 en 17.00 uur over de inzendingen. Publiek is daarbij van harte welkom. Daarnaast is er een uitgebreide collectie klompen te bezichtigen.

Klompenbeurs
Op vrijdag 5 oktober is het tijd voor de prijsuitreiking en worden de Zilveren Klomp voor Nationaal Kampioen machinaal gemaakte klompen en Zilveren Effer voor Nationaal Kampioen handgemaakte klompen uitgereikt door de burgemeester van Meierijstad. Daarnaast is er die middag van alles te doen met de klomp als rode draad. Alles ademt klompen bij de Helden van Kien: verschillende stands, eten, drinken én muziek. Speciaal voor deze gelegenheid komt de Rooise band The Circle optreden en ook de Rooise zangeres Anne van der Heijden zal niet ontbreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant