Het gaat weer beginnen zondag
Het gaat weer beginnen zondag Foto's Peter Kuijpers

3D: Zondag start na lange voorbereiding eindelijk de competitie

Voetbal 2.106 keer gelezen

Voetbal om het 'eggies' daar gaat het om. Sommigen zijn wellicht al een maand bezig of nog langer. Zondag is dat voorbij gelijk aan het bekerprogramma, Het circus kan starten. Een bekende  trainer zei ooit je voorbereiding is goed geweest als je de eerste wedstrijd wint. Zondag wordt allemaal bewaarheid als om half drie de bal op de meeste velden gaat rollen. We rekenen zondag een beetje op uw hulp wegens een blijde gebeurtenis bij collega Leon Voskamp.

Door: Peter Kuijpers

De derde klasse D lijkt opnieuw een mooie klasse te worden. Onvoorspelbaar? Vermoedelijk wel het kleeft een beetje aan deze klasse en dat is al seizoenen lang zo. Zeven nieuwe clubs in vergelijking met vorig seizoen. FC Schadewijk en Ulysses als promovendi en Avanti'31 en Schijndel als herintreders. Mulo is eigenlijk de verdwaalde club. Je kan je afvragen of de Helmonders zich wel zo content voelen in deze voor hen vreemde klasse. Wie wordt er kampioen? Volkel? Het zou onderhand wel eens tijd worden anders gaat er niemand meer in geloven dat het ooit zal gebeuren. Maar ook Avanti'31 en  Olympia'18 (wel wat ingeleverd) worden geduid door de kenners.



Gele en rode kaarten kunnen niet in de beker worden weggepoetst

Clubje pesten
De trainers zijn blij net als wellicht de voetballers en getrouwen dat de voetbal weer om serieuze zaken gaat rollen. Gelijk aan de eerste schooldag, toen juichten we ook als de bel ging voor de eerste les. Kliksport maakte een rondje langs de betrokkenen. Een ding valt toch weer op. De KNVB heeft de regel dat nog openstaande schorsingen in bekerwedstrijden afgetikt kunnen worden veranderd. Dat kan nu plots niet meer. Weer wordt het verschil met het betaalde voetbal, qua schorsingen, groter gemaakt. Is dat een structurele maatregel of gewoon clubje pesten? De competitie gaat later beginnen om van het geklaag af te zijn dat spelers nog met vakantie zijn, nu is een voorbereiding wellicht moeilijker omdat er nog spelers geschorst kunnen zijn.

FC Schadewijk – Excellent
Altijd leuk als je thuis begint. Dé vraag aan trainer Gaby Kuijpers van FC Schadewijk hoe staan we ervoor: "Tja is lastig in te schatten we hebben in de beker tegen het tweede van O.S.S.'20  gespeeld en tegen vierde- en vijfde klassers. Nipt verloren van O.S.S.'20, maar de rest gewonnen. Excellent, ik ken ze niet, maar heb iedereen al gewaarschuwd dat we vol gas moeten geven in de derde klasse. Zo niet dan hebben we een probleem. Het verschil is groot met de vierde klassel. Onze doelstelling is handhaven, voor rest kijken wel na 26 wedstrijden waar we staan. Als we strijd leveren en er alles aan doen ben ik tevreden. We hebben een paar blessures, maar daar zullen alle collega's wel last van hebben."

John Janssen: "Wisselende voorbereiding"
John Janssen, trainer van Excellent, kijkt terug op een wisselende voorbereiding: "Wij hebben inderdaad een voorbereiding gehad met wisselende resultaten. Het is daarom moeilijk aan te geven hoe we ervoor staan. Komende zondag missen we door allerlei redenen zeven of acht spelers en ligt er een enorme uitdaging voor ons om het FC Schadewijk zo moeilijk mogelijk te maken. Ik hoor dat hun kwaliteiten vooral voorin liggen, dus we zullen er verdedigend moeten staan. We gaan het zien zondag."

Schijndel – Margriet
Margriet degradeerde uit de tweede klasse waar het slechts een jaar verbleef. De voorbereiding was prima vindt ook Mark Strik de trainer van Margriet: "We hebben denk ik  een redelijk goede voorbereiding gehad. We hebben stappen gemaakt in ons spel en in de beker qua uitslagen gemaakt wat er van ons verwacht mag worden. We zijn zichtbaar gegroeid tijdens de voorbereiding, maar aanstaande zondag zal moeten blijken of dit tot op heden voldoende is om uit tegen, naar wat ik verwacht, een sterk Schijndel de drie punten mee naar Oss te nemen. De meeste spelers van Schijndel ken ik omdat ik daar in het verleden de jeugd heb getraind en kijk er ook naar uit om zondag het tegen ze op te nemen. Vanuit de laatste bekerwedstrijd zijn er wat kleine pijntjes over gebleven. Maar heb de verwachting en ga er vanuit dat deze voor aanstaande zondag weg zijn en we op de langdurig geblesseerde Luuk Haas na vrij compleet aan de aftrap kunnen verschijnen."



Tom van Dalen trainer van Volkel gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren?

MULO – Volkel
Volkel moet het eindelijk eens waar gaan maken. Het werd eerste in de bekerpoule en lijkt op de goede weg. Trainer Tom van Dalen: "Wij staan er redelijk goed voor al zeggen de bekerwedstrijden niet alles. Zondag gaat de eerste echte krachtmeting worden. De groep is compleet en heeft zin om de competitie te starten tegen een voor ons onbekende tegenstander. We zijn op de goede weg en we gaan er alles aan doen om de competitie met drie punten te starten."

Boekel Sport – Nooit Gedacht
Bij Boekel Sport is volgens berichten trainer John Elbers wegens privé omstandigheden een paar weken weg bij de club. Youri vd Steen is zijn tijdelijke vervanger.

Naweeën van de nacompetitie
Bij Nooit Gedacht begon Arno Methorst als de opvolger van de vertrokken trainer Wolf Wannet. Methorst is zielsgelukkig dat het voetbal zondag weer van start gaat. Methorst: "Dat klopt, blij dat het zondag weer gaat beginnen. Vorig seizoen met Nijnsel tegen Boekel Sport gespeeld. Een fysieke ploeg met een goede omschakeling met doelgerichte spitsen. Wij hebben in de eerste fase hele goede en nuttige oefenwedstrijden gespeeld tegen Prinses Irene, GDA en Haaften. De bekerwedstrijden waren van mindere kwaliteit maar geven dan direct goede inzichten waar het verbeterd kan worden. Wij hebben nog te maken met de naweeën van de nacompetitie van vorig seizoen. Blessures en een langdurige schorsing. Wij zijn stappen aan het maken in het team en in het groepsproces. Ik  verwacht dat wij binnen drie a vier weken een groep van rond de 21 spelers voor één te hebben. Die moeten met elkaar de concurrentiestrijd aan om iedere wedstrijd  top te presteren." Naar verluidt zal het met  Thomas Bijveld voorlopig nog wel even duren voordat hij weer fit is na zijn beenbreuk twee jaar geleden.



Henry van Wanrooy trainer van Avanti'31

Avanti'31 – Ulysses
Trainer Henry van Wanrooy kijkt zoals zijn collega's uit naar de start van de competitie. Voetbal om het 'eggies' heet dat dan. Van Wanrooy: "Ja, Fijn dat het weer om de drie punten gaat. Ulysses is voor mij nieuw, maar ik vind dat je met elke tegenstander serieus mee moet om gaan. Wij gaan altijd van onze eigen kwaliteiten uit waar wij zeker niet vergeten de sterke en minder kwaliteiten mee te nemen in een wedstrijd. Wij hebben als selectie een goede voorbereiding gehad en de drie bekerwedstrijden met winst afgesloten. Met vlagen werd er heel goed gevoetbald en in fase van de wedstrijd matig. Op de training en in wedstrijden is veel inzet, strijd en beleving. Dat stralen we uit. Belangrijk is dat we er meteen staan in de competitie, waar wij in de eerste drie wedstrijden twee teams tegen krijgen die in de top-5 gaan eindigen denk ik wat overigens ook onze doelstelling is. Aanstaande Zondag de eerste thuiswedstrijd waar we aan de supporters willen laten zien dat er elke wedstrijd weer voldoende inzet en beleving is. Liefst met goed voetbal de wedstrijd gaan benaderen om ze een leuke middag te bezorgen. Ik wens alle teams in 3D een goed en sportief seizoen toe."

Sander Janssen: "Fijne afsluiting"
Uit Megen horen we een ander geluid. Trainer Sander Janssen van Ulysses: "Wij hebben helaas door blessures, vakantie en werk geen optimale voorbereiding gehad. Ik miste in bekerwedstrijden zes spelers. Afgelopen zondag kwamen er weer vier terug bij de groep waardoor we weer enigszins compleet waren. Dit resulteerde wel in een fijne afsluiting van de voorbereiding. Aanstaande zondag wacht ons avanti '31. Een voor ons onbekende ploeg. Ik mis zondag enkele spelers en onze aanvoerder Paul van Lith die nog een schorsing heeft staan van het laatste nacompetitie duel. We gaan ons uiterste best doen om onze huid zondag duur te verkopen."

Vitesse'08 – Olympia
Fabian Krebbers begint met geschorste spelers. Krebbers: "Het is voor ons een aparte voorbereiding omdat drie belangrijke basisspelers de eerste drie wedstrijden geschorst zijn in de competitie. Normaal speel je die weg in de beker, maar dat is niet meer. Daardoor moet je in de beker gaan oefenen zonder die spelers waardoor ze eigenlijk nog meer wedstrijden missen. Wij hebben een goede maar zeer kleine groep waardoor drie spelers moeilijk op te vangen zijn. Ondanks dat hebben we een goede voorbereiding gehad en staan we er redelijk goed voor. De jeugdspelers die we door geschoven hebben pakken het goed op. Olympia wordt van een andere orde , ik zie hun als een van de belangrijkste titelkandidaten. Het zal voor ons niet makkelijk worden maar iedere punt dat we tegen ze kunnen pakken is voor ons een winstpunt."

Constantia – Handel
Voor trainer Niek Hermans gaf de voorbereiding mooie meet- en testmomenten. Hermans: "De voorbereiding is inderdaad een ideaal moment geweest om verschillende samenstellingen, talentvolle spelers, tegen verschillende niveaus aan het werk te zien. Soms was het wat wisselvallig, maar wij kijken met een positieve blik naar zondag. Wij weten dat het een mooie uitdaging wordt en de spelersgroep laat zowel binnen als buiten het veld zien er vol voor te gaan. Die lijn willen we samen doorzetten."

Tom Jacobs: "Goed voorbereid"
Handel is gegroeid ziet ook trainer Tom Jacobs: "De competitie gaat beginnen en we zijn er klaar voor. De oefen- en bekerwedstrijden hebben aangetoond dat we gegroeid zijn ten opzichte van begin vorig seizoen. De resultaten konden beter in de voorbereiding, maar die hebben we dan hopelijk bewaard voor de competitie. We beginnen met een uitwedstrijd in Wanroij tegen Constantia. Een onbekende ploeg voor mij. Ik heb meerdere keren wedstrijden (met jeugdteams) tegen Niek Hermans gespeeld en dat waren tactisch interessante wedstrijden. Ik ben dus benieuwd wat ze voor ons in petto hebben. Ze zullen goed voorbereid zijn. Wij zijn zoals altijd ook goed voorbereid en dan is het aan de spelers om het op zondag om 14:30 uur te laten zien."

Programma voor zondag
FC Schadewijk-Excellent
Schijndel-Margriet
MULO-Volkel
Boekel Sport-Nooit Gedacht
Avanti'31-Ulysses
Vitesse'08-Olympia'18
Constantia-Handel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant