Piet (links) met een Koninklijke Kroket van Slagerij Dungelmann uit Den Haag.
Piet (links) met een Koninklijke Kroket van Slagerij Dungelmann uit Den Haag.

'Het is meer dan alleen een koets, het is een geweldige show'

Opmerkelijk 1.355 keer gelezen

VEGHEL | Acht bewoners van zorgcentrum Sint Joachim & Anna en het Aatrium uit Veghel hebben afgelopen dinsdag een onvergetelijke dag beleefd. Piet van der Velde (91), zelf woonachtig in Sint Joachim & Anna, regelde eigenhandig een uitje naar Prinsjesdag 2018.

Piet komt oorspronkelijk uit Den Haag maar woont al 50 jaar in Veghel. ''Ik doe niks anders dan dingen regelen en organiseren, dat heeft altijd al in mij gezeten. De Sinterklaascommissie, de carnavalsvereniging, ik heb al in zoveel commissies gezeten, het is gewoon heel leuk om dingen voor anderen te organiseren. Prinsjesdag was nog best een geregel. Er waren bijvoorbeeld ook mensen bij met een rolstoel. Het was dus belangrijk dat we echt tot aan de tribune gebracht werden, dit is gelukt. Het regelen van de kaartjes heb ik gedaan via een paar belletjes naar kennissen en familie'', aldus Piet.

Een grote show
''Uiteindelijk gaat het er niet om waar je heen gaat, maar dát je ergens heen gaat. Er zijn zoveel mensen die heel de dag op hun kamer zitten, dat is niet goed voor een mens. Iedereen die er was vertelde over de vakanties naar Griekenland en Spanje, maar niemand was ooit in Den Haag of Scheveningen geweest. Daar stond ik echt van te kijken, je kunt hier makkelijk heen als je minder vitaal bent.''

Naast het bezoek aan Prinsjesdag had Piet voor nog een andere leuke verrassing gezorgd: Koninklijke Kroketten van Slagerij Dungelmann uit Den Haag. ''Ik vond het erg komisch. We zaten lekker op de tribune met een kroketje erbij. Volgens mij hebben veel mensen hier een foto van gemaakt.'' Ook was Piet enorm te spreken over wat hij gezien heeft tijdens Prinsjesdag. ''Het is echt een bijzonder feest, iedereen is in een goede stemming. Al de bands, de kledij, de militairen en alles eromheen. Het is echt een grote show.''

Het Koningshuis
Over het Koningshuis is de 91-jarige bewoner van Sint Joachim & Anna erg positief. ''Deze traditie moeten ze absoluut in stand houden. Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander zijn hele aardige mensen. Het gaat prima in dit land, bijna iedereen is tevreden. Als ik naar zo'n dag als Prinsjesdag kijk, vind ik het heel bijzonder hoe enthousiast iedereen is. Fantastisch", vindt Piet. Hij blikt terug op een succesvol uitje. "Iedereen wordt een dagje ouder, ik ook. Het is belangrijk om veel buiten te zijn. Je wil niet verstoffen op je kamertje'', sluit Piet af.

Na afloop samen een hapje eten in Scheveningen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant