Tonnie met de burgemeester.
Tonnie met de burgemeester.
+ FOTO'S

Honderdjarige inwoner van Meierijstad in het zonnetje gezet

Algemeen 987 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Tonnie van Beek – van den Tillaar is op woensdag 19 september 100 jaar geworden. Als kers op de taart was burgemeester Kees van Rooij op donderdag 20 september naar zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode gekomen om haar te feliciteren.

In de openbare ruimte was er een aardige opkomst om Tonnie te feliciteren, de meeste waren al flink op leeftijd. De jarige job heeft een flinke poos met de burgemeester gepraat. Ze was erg blij met zijn aanwezigheid. Het was een gezellige ochtend met voor iedereen wat te drinken en gebak. Voor Tonnie waren er veel cadeaus en veel bloemen. Ze is nog helder van geest, maar lopen en zien gaat een stuk minder goed.

Van den Tillaar
De achternaam Van den Tillaar is al een zeer oude naam. Het komt vanuit regio Veghel en gaat helemaal terug tot 1350, waarschijnlijk is de naam nog ouder maar vanaf toen waren de eerste echte metingen. De achternaam is vernoemd naar een meander van rivier de Aa bij Erp.

Tonnie
Tonnie is geboren op 19-9-1918 en is een dochter van Christ van den Tillaar en Antonette Willems. Na de lagere school is ze op vijftienjarige leeftijd gaan werken bij Mignot & de Block, hier gaf ze leiding aan 50 sigarenmaakstertjes. Van 1940 tot 1948 werkte ze voor de distributieafdeling en fietste ze met een tas vol bonnen door zowat de hele Meierij. Haar man Thom van Beek leerde ze hierbij kennen en ze trouwden in 1950, dit huwelijk is kinderloos gebleven. In 1961 zijn ze samen rijschool Van Beek begonnen, in hun Fords hebben ze zowat half Sint-Oedenrode lesgegeven. Haar man is in 2006 overleden, sinds 2015 woont ze in zorgcentrum Odendael. Meerdere mensen binnen haar familie zijn ook erg oud geworden: ome Jan 101, tante Hanneke 97, ome Janus 94, ome Hannes 93 en oudtante Jennemien 92.

Tonnie met haar laatste schoonzus
Tonnie en de burgemeester.
Een flinke opkomst.
Tonnie en de burgemeester.
Tonnie met haar nichten en neef Harrie.
Een flinke opkomst.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant