Gemert gaat voor uitzege zondag naar Minor
Gemert gaat voor uitzege zondag naar Minor Foto: John van Deursen

Gemert maakt zich op voor Minor

Voetbal 708 keer gelezen

GEMERT – Het dorp Gemert leeft momenteel in de ban van Feyenoord. De tegenstander komende donderdag op De Braak in Helmond. Het blijft jammer dat dit unieke affiche, na overleg met diverse instanties, afgewikkeld moet worden op locatie in Helmond in plaats van de eigen nestwarmte van Molenbroek. Eerst wacht zondag nog de Rooms Katholieke Sport Vereniging Minor uit het pittoreske Nuth in Zuid-Limburg.

Door: Peter Kuijpers

Voetbalclub Gemert speelde tot nu toe drie wedstrijden. Begon met verlies bij Halsteren (2-1) en walste vervolgens makkelijk over IFC (5-2) en De Meern (7-1). Zondag naar Minor, de kampioen uit 1D van vorige seizoen. De ploeg uit Nuth werd met zes punten voorsprong op belager Chèvremont kampioen en promoveerde naar de landelijke Hoofdklasse. Het gaat de Limburgse Hoofdklassers de laatste jaren niet vet af. De best presterende amateurvereniging in de provincie van het brons groen eikenhout is nog altijd het EVV uit Echt dat in de Derde Divisie speelt.

Reinald Boeren
Minor is nog zonder zege. Kwam op het eigen Sportpark Kollenberg niet verder dan een gelijkspel tegen Leonidas, kreeg een pak rammel met 5-1 bij Groene Ster en speelde afgelopen week gelijk bij Alphense Boys. Tot nu toe leverde deze bescheiden resultaten een twaalfde plek op vóór onder andere de laagvliegers IFC en De Meern. Geturfd aan de ranglijst (echt een geval van scorebord journalistiek) zijn de Gemertenaren zondag favoriet in Zuid-Limburg. Trainer Reinald Boeren zijn grootste zorg zal zijn om het 'F' woord uit de Gemertse koppies te praten. Na zondag gaat de ploeg zich voorbereiden op het unieke gebeuren in Helmond. De weken hierna krijgt Gemert twee toppers te verwerken uit het linkerrijtje. Op 30 september komt mede koploper Groene Ster naar Gemert en een week later, op 7 oktober, reist Gemert af naar de nummer vijf: Nuenen dat een 2-0 klopt kreeg bij UDI'19 afgelopen week.

Stand Hoofdklasse B:  
Rksv Minor-Gemert
Groene Ster-Alphense Boys
Baronie-SV Meerssen
De Meern-UDI'19/CSU
RKAVV-IFC
Leonidas-VC Vlissingen
Unitas-sva Papendorp
Rksv Nuenen-Halsteren

Stand Hoofdklasse B
1.Baronie 3-9
2.Groene Ster 3-9
3.Halsteren 3-9
4.Gemert 3-6
5.Nuenen 3-6
6.Unitas 3-6
7.Alphense Boys 3-4
8.RKAVV 3-4
9.VC Vlissingen 3-3
10.UDI'19/CSU 3-3
11.SV Meerssen 2-3
12.RKSV Minor 3-2
13.Leonidas 3-1
14.sva Papendorp 3-1
15.IFC 3-0
16.De Meern 2-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant