Regio voetbal van start zondag
Regio voetbal van start zondag

Voetbal uit de regio….

Voetbal 577 keer gelezen

Het bekervoetbal is weer passé. Het amateurvoetbal maakt zich op voor de start van een lange competitie 2018-2019.  De Divisies en Hoofklassen deden dat al eerder, maar komend weekend sluit de rest aan. Veel wedstrijden met de laatste speeldag op zondag 26 mei 2019. 'It giet oan' riep Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, in 1997 toen hij het doorgaan van de vijftiende Elfstedentocht aankondigde. Mooie legendarische woorden prima toepasbaar op komende zondag.

4I WEC – Nulandia
Gelijk op de eerste wedstrijddag al een topper. Dat mag je gerust stellen omdat beiden de metafoor kampioenskandidaat met zich mee torsen. WEC moest de poulewinst in de beker aan RKPVV laten dat een beter doelsaldo had. Mooi affiche heet zoiets zondag op De Schellen in Wijbosch.

4I SDDL – SCMH
Trainer Fredje Donkers vertrekt met zijn SCMH zondag naar de boorden van de Maas en treft SDDL. De club waar al lang een fusie boven hangt met Ravenstein, maar zover is het nog niet. Een gewild onderwerp bij de lokale tonpraters omdat het maar steeds niet lukt. SCMH staat ver weg van deze dorpse retoriek en kan bij winst een mooie opening maken.

4I DVG – Nijnsel
Voor Nijnsel is het uithuilen en opnieuw beginnen. Het team dat ooit kanshebber was te promoveren naar de tweede klasse is weer terug bij af in de vierde klasse. Zondag naar de Roode Bleek in Liempde en daar winnen er maar weinig. Te paard Nijnsel!

4I Boxtel – Avesteyn
Avesteyn kende een prima bekerprogramma met negen uit drie werden de Dinthernaren afgetekend winnaar voor Festilent, Keldonk en ASV'33. Het team wil af van de hoofdschuddende getrouwen en matige optredens. Het seizoen ligt open en om die reden reist het team hoopvol af naar Boxtel als opening van de competitie.

4I Vorstenbossche Boys –Ravenstein
De reserves van UDI'19-2 werden poulewinnaar en bekeren verder. De Boys van trainer Ruud Fleskens werden keurig tweede ook al levert dat niets op. Zondag  op de eigen Bergakkers is Vorstenbossche Boys de favoriet.

4I Boskant – Cito
Boskant ontvangt een van de titelkandidaten uit 4I. De ploeg die veelal bestaat uit spelers met Turkse roots heeft zich danig geweerd op de 'transfermarkt.' Boskanters kennende zullen die er alles aan doen die aangemeten favorietenrol van de Ossenaren te nivelleren.

5E RKVV Keldonk – Tongelre
De ploeg van trainer Peter van den Heuvel is zondag zwaar favoriet. Er vanuit gaande dat Tongelre, dat vorig jaar met 15 punten onderaan eindigde, zich niet versterkt heeft. Hoe dan ook alleen winst zal de gezichten op De Koulberg op lachen zetten.

5E Boerdonk – Odiliapeel
Wat de beker betreft waren het matige weken voor Boerdonk. Twee maal dik verlies van Sparta'25 en Stiphout Vooruit. Alleen tegen Nijnsel kon het enige puntje worden gegenereerd. Odiliapeel is een van de sterkere clubs uit deze afdeling en reikhalzend uitkijkt naar de vierde klasse. Misschien enigszins genuanceerd door de matige bekerresultaten afgelopen weken. Wekelijks is er een ploeg vrij in 5E gezien het aantal van dertien. Te beginnen met VOW die de competitiestart een weekje uitstellen.

Ollandia – LSV
De Ollanders zijn waarschijnlijk niet erg tevreden met de indeling. Kon dat vorig seizoen nog snel worden gerepareerd, dit seizoen houdt de club zich maar vast aan de leuke derby's met Essche Boys en LSV toevallig de tegenstander van zondag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant