Hélène Rijk en Monique van de Ven brengen het korfbal naar de scholen toe.
Hélène Rijk en Monique van de Ven brengen het korfbal naar de scholen toe.

Monique en Hélène introduceren korfbal op scholen

Sport 1.373 keer gelezen

ERP | Als je over korfbal wil praten dan kan dat het beste in Erp. Het kerkdorp van Meierijstad herbergt al jaren het kampioenenteam van Korfrakkers. Het leverde bovendien Monique van de Ven af, volgens de kenners de beste vrouwelijke korfbalster uit het vrouwen korfbal ooit. Juist in haar tuin, het najaarszonnetje koesterend, praten over korfbal. Met Hélène Rijk en Brigitte van Heumen wil Monique in oktober het korfbal naar de scholen brengen. Brigitte was voor dit het gesprek verhinderd.

Door: Peter Kuijpers.

De geplande datum voor het scholentoernooi is 19 oktober. Monique: "Het plan is eigenlijk ontstaan omdat ik en ik niet alleen het altijd als een gemis heb beschouwd: een korfbal scholentoernooi. Elk jaar zijn er andere sporten die zich op de scholen profileren, maar nog nooit was er korfbal. Daar willen we verandering in brengen. Samen met Brigitte en Hélène gaan we dat op de kaart zetten. Hierover hebben we goede contacten gehad met de scholen in Meierijstad."
Hélène vult aan: "Korfbal is echt een mooie sport alleen is het misschien de onbekendheid wat de reden is dat op scholen, dus bij de jongeren, er nog zo weinig over bekend is. Het is een prachtige teamsport. Mijn ouders zeiden altijd je mag gaan sporten, maar kies wel voor een teamsport. Dat hebben we onze drie kinderen ook altijd meegegeven."
Vrouwenkorfbal dus alleen voor meisjes? Monique: "Nee hoor. Zeker ook voor jongens. Het korfbal moet op den duur naar het gemengd toe en daar hebben we jongens voor nodig. Iedereen moet mee doen."

Zwemdiploma
Korfballen op school in toernooivorm, dat is de opzet. Hélène: "We richten ons op groep drie en vier. Die willen na het behalen van het zwemdiploma gaan sporten. De ouders van die kinderen die wellicht korfbal nog niet kennen, komen er zo samen met de kinderen achter dat het een prachtige sport is."
Eenmalig een promotioneel toernooi. Hélène schudt heftig nee: "Nee, dit moet een jaarlijks gebeuren worden. Als het zich uitbreidt, kunnen we ook op de hogere leeftijden mikken in de toekomst. We hopen dat we veel kinderen kunnen raken met onze sport. Kom achter die computer of telefoon uit en ga sporten zou ik zeggen."

Korfbal
Op vrijdag 19 oktober moet het allemaal gaan gebeuren. Eerst is er een clinic en daarna gaat het toernooi los.
Plaats van handeling is Sporthal De Bunders. Voor vragen en opgave informeer je leerkracht. Zij kunnen kunnen je inschrijven voor een leuke kennismaking met het korfbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant