Huldiging van Suze van Hommel.
Huldiging van Suze van Hommel.

Suze van Hommel 50 jaar lid bij gymclub

Sport 946 keer gelezen

VEGHEL | Suze van Hommel is afgelopen dinsdagavond op de gym/aerobics in het zonnetje gezet. Nietsvermoedend liep ze de zaal binnen, om vervolgens zingend te worden verrast door de andere dames uit de groep. Suze is namelijk al 50 jaar lid van de gym club en is ook de penningmeester van de groep. Elke dinsdagavond volgt ze deze gymles. Ze heeft een mooi bloemetje en een fotoboekje van de gym gekregen.

Eigenlijk zou Ria van de Laar ook gehuldigd worden, omdat ook zij 50 jaar lid was van de gym club, maar zij is helaas op 13 augustus na een kort ziekbed onverwachts overleden. Ook zij was er vanaf het begin bij. Heel leuk was het dan ook dat haar zoon Wilco van de Laar aanwezig was om een fotoboekje in ontvangst te nemen. In al die jaren is de gymles langzaam met Suze mee veranderd in een aerobic les, ze zijn tenslotte geen twintig meer. De gymtoestellen zijn inmiddels vervangen. Nu beginnen ze met een warming-up, gevolgd door een leuke combinatie van danspassen en grondoefeningen. Maar het balspel is al die jaren gebleven en ze zijn nog net zo fanatiek als vroeger.  

Ook is er op diverse locaties gesport. Ze begonnen in het gebouw van de Golfstroom, daarna gingen ze achtereenvolgend naar de gymzaal van de Molenbeemden, de gymzaal van basisschool de Ark, de gymzaal in de Vondelstraat, de gymzaal van het Fioretti college en nu in de gymzaal van basisschool de Bunders. 

In al die tijd zijn er ook maar drie gymleraren geweest, namelijk Kees Peijenburg, Hans van de Heijden en Esther de Meester. Het is een fantastische groep dames, die er al jaren een aantal leuke tradities op na houden naast het sporten, het schoencadeautje in december van de trainster, de kerstkoffie en het afsluitingsetentje aan het einde van het seizoen. Maar het hoogtepunt elk jaar is toch wel de kijkles met de kleinkinderen. Hier kijken de oma's, maar zeker ook de kleinkinderen enorm naar uit elk jaar. Bijzonder is dat de kleinkinderen van de inmiddels overleden oma's ook blijven komen. En Wilco blijft elk jaar helpen, want de kinderen kunnen hem niet missen bij het touwtrekken.

Interesse om ook bij deze club gezellige dames te komen sporten? Kom op dinsdagavond naar gymzaal de Bunders van 19.30 uur tot 20.30 uur, dan kan men contact opnemen met Esther de Meester, telefoonnummer 355881.

Huldiging van Suze van Hommel.
Huldiging van Suze van Hommel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant