Een impressie van de toekomstige Markt in Veghel.
Een impressie van de toekomstige Markt in Veghel.

Overeenkomst herontwikkeling voormalige postkantoor en naastgelegen pand

Wonen 2.133 keer gelezen

VEGHEL | Op de dag van de opening van de heringerichte Markt, vrijdag 28 september, hebben wethouder Eric van den Bogaard van de gemeente Meierijstad en Bas van de Laar van BL Huisvesting een exploitatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het oude postkantoor en naastgelegen pand aan de Markt in Veghel.

Op deze locatie wordt door BL Huisvesting een appartementengebouw, 'Aan de Markt' genaamd, van 27 appartementen ontwikkeld. Van comfortabele appartementen tot exclusieve penthouses. "Ik ben hier echt enthousiast over. Na de nieuwe herinrichting van de Markt is nu de omgeving aan de beurt. De samenwerking met BL Huisvesting geeft een forse impuls aan de beeldkwaliteit van de westelijke gevel aan de Markt. Deze ontwikkeling is dan ook een kwalitatieve aanwinst voor het centrum van Veghel", aldus wethouder Van den Bogaard.

De gevel aan de Markt krijgt de uitstraling van afzonderlijke karakteristieke pandjes in een traditionele architectuur met moderne elementen. Tevens krijgt de Markt met twee nieuwe steegjes, een nieuwe verbinding met de achter het pand gelegen rivier De Aa. Zo kan er in de toekomst een nieuw 'blokje om' vanaf de Markt ontstaan en wordt de Aa meer onderdeel van het centrum. Aan de Aa-zijde heeft het gebouw een moderne architectuur. De appartementen en penthouses zijn deze week in verkoop gegaan. Hierop is al massaal gereageerd. Er is volgens Bas brede belangstelling getoond voor ieder type appartement en penthouse. De start van de bouwwerkzaamheden staat gepland voor het begin van 2019. Inschrijven en meer informatie is te vinden op: www.aandemarktinveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant