Wethouder Harry van Rooijen opent de Markt met een gieter.
Wethouder Harry van Rooijen opent de Markt met een gieter.
+ FOTO'S & VIDEO

De Markt is officieel geopend: ‘Dit plein moet Veghel een boost geven’

Centrum 1.488 keer gelezen

VEGHEL | De Markt in Veghel is afgelopen vrijdagavond officieel geopend. Het was wethouder Harry van Rooijen die met een gieter gevuld met water het meest centrale punt van Veghel opende.

Voordat de wethouder de Markt opende was het de beurt aan het demoteam van theaterdocent Lilian van Overbeek. Acht enthousiaste theaterleerlingen gaven een spetterend optreden. Ze maakte hierbij handig gebruik van de nieuwe fontein. Door middel van dans onder begeleiding van muziek werd het 'dorpsplein' geopend. Een waar spektakel met veel kleuren én veel bezoekers. 

Uitgelopen werkzaamheden
De herinrichting van de Markt, onder leiding van aannemer Van Doorn Infra, begon op maandag 25 september 2017. Iets meer dan een jaar later zijn de werkzaamheden afgerond, terwijl de oplevering gepland stond in het voorjaar van 2018. "Met de aannemer hebben wij bepaalde afspraken gemaakt. De ijsbaan is er tussen gekomen samen met carnaval. Het probleem is dat de aannemer dan een andere klus heeft. Het had dus te maken met planning en onderbreking", aldus Van Rooijen over de uitgelopen werkzaamheden.

Fontein
Met de nieuwe fontein als eyecatcher is de Markt er voor velen op vooruit gegaan. Wethouder van Rooijen, zelf woonachtig in Veghel, is blij met het eindresultaat. "Natuurlijk ben ik er enorm blij mee. We hebben nu echt een dorpsplein. We hebben de kern van Veghel echt een boost kunnen geven." De officiële opening van de Markt is de volgende stap in het Masterplan Veghel Centrum 2030. "We gaan ons nu richten op meerdere dingen. Het parkeergedrag in het centrum onder andere. Het moet uiteindelijk een vrij gebied rondom de kerk worden, hier werken we nog aan. ", besluit Van Rooijen.

Opening markt Veghel.
Opening markt Veghel.
Opening markt Veghel.
Opening markt Veghel.
Opening markt Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant