JVC was te sterk voor Blauw Geel'38. (foto's: Gerno de Haas)
foto's

JVC vergroot zorgen Blauw Geel'38 na geflatteerde winst

Voetbal 809 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft een prima wedstrijd bekroond met een ruime overwinning tegen Blauw Geel'38. De Cuijkenaren liepen uit naar een wat geflatteerde maar terechte 4-1 overwinning. Door de zege vindt JVC de aansluiting met de subtop, in Veghel moet de trouwe aanhang inmiddels gaan vrezen voor een lang seizoen, al bood het spel voor rust wel enig houvast voor Blauw Geel.

Door Martijn Schwillens

JVC-trainer Ferdi Akankan moest vooraf sleutelen aan zijn elftal. Lars Loermans en Stan Broenland ontbraken wegens uiteenlopende (lichte) blessures. Ook doelman Yorrit Kanters was er niet bij. Hij werd onder de lat ontvangen door Desney Rooyendijk. Zeker voor rust was er genoeg te beleven op sportpark De Groenendijkse Kampen. Al na drie minuten opende Paco Geutjes de score en amper vijf minuten later was het Danny Verbakel die op aangeven van Joey Hellstern voor de gelijkmaker zorgde. Het aanvalsduo van Blauw Geel bleek het eerste half uur een plaag voor de JVC-defensie, maar stand-in Rooyendijk hield zijn doel knap schoon.

Kantelpunt
Juist op het moment dat een Veghelse voorsprong in de maak leek, was het JVC'er Jeroen van Schoonhoven die bij een tegenaanval zijn 'torinstinct' aansprak, doelman Brahim Zaari omspeelde en voor een 2-1 ruststand zorgde. Die stond mede nog op het bord omdat vlak voor de thee Hellstern nog een dikke kans op 2-2 onbenut liet.
In de tweede helft had JVC de wedstrijd meer onder controle. Dat kwam mede door de terugkeer van de langer geblesseerde Alexander Lejic (als invaller) achterin. Blauw Geel werd nog maar sporadisch gevaarlijk, al moest Rooyendijk handelend ingrijpen bij een kopbal van Hellstern. In de slotfase, en op het moment dat de gasten va-banque gingen spelen, sloeg JVC nog twee keer toe. Furkan Alakman mikte eerst raak in de rebound en schoot in de laatste minuut vanaf 35 meter de bal op prachtige wijze achter Zaari. Door de 4-1 overwinning kan JVC de blik naar boven richten. In Veghel kunnen ze voorlopig alleen maar dromen van een plek in de middenmoot. Blauw Geel'38-trainer Niels van Casteren kan enig vertrouwen putten uit het vertoonde spel. Het zal echter wel een stuk slagvaardiger moeten. Zijn collega Ferdi Akankan hoeft zich daarover minder zorgen te maken, met acht goals in twee thuiswedstrijden.