Inge van Kessel speelde een puike wedstrijd.

Geel-Zwart toont veerkracht en wint derby

Sport 592 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag een knappe overwinning geboekt op Sint-Oedenrode Dames 1. In de Meierijstad-derby kwamen de Veghelse hockeysters met 2-0 achter, maar uiteindelijk wisten ze de wedstrijd om te buigen naar een 2-4 overwinning.

Gee-Zwart begon slecht aan de wedstrijd. De focus ontbrak volledig en binnen vijf minuten keken de Veghelse dames tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor rust lukte het Geel-Zwart om orde op zaken te stellen.
De aansluitingstreffer viel halverwege de eerste helft, een assist van Inge van Kessel werd knap binnen getipt door Babs de Kock. Deze treffer zorgde ervoor dat de spanning terug was in de wedstrijd. Geel-Zwart werd feller in de duels en voerde de druk op bij de Rooise verdediging. Al snel resulteerde dit in de gelijkmaker. Via een strafcorner schoot Anne Biemans de bal hard tegen de plank: 2-2.
Nog geen minuut later wisten de gasten de wedstrijd helemaal te kantelen door de 2-3 te scoren. Sophie van den Boom bleef oog in oog met de keepster uiterst cool en sloeg de bal beheerst binnen.

In het tweede bedrijf bleef Geel-Zwart de bovenliggende partij. Ze kregen een aantal kansen om de wedstrijd direct te beslissen. Uiteindelijk was het uitblinkster Inge die de wedstrijd na een rebound uit een strafcorner besliste. Sammie Pulles en Eva Boerdonk maakten allebei hun officiële debuut voor Geel-Zwart Dames 1. Na een rommelige laatste tien minuten, floten de scheidsrechters af en kon vierde Geel-Zwart een feestje met de meegereisde supporters.

Volgende week spelen de Veghelse dames thuis (Super Sunday) tegen het nog puntloze Civicum Dames 1. De wedstrijd begint om 12.45 uur.