FC Schadewijk ging onderuit bij Olympia'18, zondag de derby met Margriet
FC Schadewijk ging onderuit bij Olympia'18, zondag de derby met Margriet Foto: Bas Delhij

3D FC Schadewijk – Margriet heerlijke stadsderby; kan Volkel wederom winnen in Oploo

Voetbal 861 keer gelezen

De herfstmaand oktober start met een heerlijk voetbal menu. Zoal de kop al duidt hebben we aan de Scheldestraat in Oss zaterdag de derby FC Schadewijk – Margriet. Volkel mag proberen op Sportpark Het Domein in Oploo opnieuw te winnen van Excellent. Schijndel gaat voor de eerste zege, maar nu heet de tegenstander Boekel Sport en dat maakt het dan weer lastiger. Zondag weten we meer.

Door: Peter Kuijpers

FC Schadewijk startte tot op heden wat schuchter in het avontuur dat derde klasse heet. Een gelijkspel thuis tegen Excellent en zondag ondanks een 0-2 voorsprong toch een verdiende nederlaag bij kampioenskandidaat Olympia'18. Normaal begin voor promovendi, maar toch had je van dit team meer verwacht gezien de kracht die het afgelopen seizoen uitstraalde. Datzelfde geld ook voor het bezoekende Margriet dat nog wacht op de eerste zeg na twee gelijke spelen. Lees later het interview van collega Leon Voskamp met trainer Gaby Kuijpers op deze site.

Schijndel – Boekel Sport
Wat moet je van deze wedstrijd zeggen. De Schijndelaren speelde twee maal gelijk wat 'slechts' twee puntjes opleverde. Boekel Sport begon met 3-0 zege op Nooit Gedacht en zag de winst afgelopen zondag aan de Amstelhoef bij Margriet alsnog in het water vallen in de 102e minuut. Overigens een terecht gelijk spel volgens de kenners terplekke. Schijndel is gelijk aan Boekel Sport een voetballend team. Jordy Broks liep zondag een fikse blessure op. Of hij speelt is dus nog een groot vraagteken. Mooie pot, dat zeker, waarop het Zuideinderpark om 14.30 uur wordt afgetrapt.



Fabian Krebbers trainer van Vitesse'08 (Foto's Peter Kuijpers)

Mulo – Vitesse'08
Vitesse'08 bezorgde zondag Nooit Gedacht de tweede nederlaag achtereen. Na de 2-2 in de eerste wedstrijd hoor je niemand mopperen in Gennep. Zondag reist het gezelschap van trainer Fabian Krebbers af naar De Braak in Helmond. Trainer Ralf van den Heuvel was tevreden met de winst afgelopen week in Megen bij Ulysses. Van den Heuvel: "Ja zeker een goed resultaat de manier waarop we ons manifesteerden was al een heel stuk beter dan de week ervoor. Vitesse 08  is een goede ploeg. Je ziet dat de winst wel wat positiefs met de jongens heeft gedaan dus, we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen zoals dat zo mooi heet."

Olympia'18 – Ulysses
Kat en muis spelletje? De zondag zal dat uit gaan wijzen. Feit is wel dat de thuisploeg uit Boxmeer dik en dubbel de te kloppen favoriet is. Trainer Sander Janssen van Ulysses gaat een zwaar jaar tegemoet. Wellicht moet zijn team nog wennen aan veranderingen die deze klasse met zich meebrengt. Trainer Wil Beijer plaatst toch een nuance: "In deze klasse mag je nooit een ploeg onderschatten! Dus we zullen net als tegen Schadewijk geconcentreerd en zeker met veel energie moeten spelen. Als we dit niet doen , dan kunnen we van iedereen verliezen. Maar we gaan de wedstrijd tegen Ulysses zeker met veel vertrouwen tegemoet."

Avanti'31 – Handel
Geen beste dag voor Avanti'31 zondag in Volkel. De hersenschudding van Mauro Brus en het 4-1 verlies gaf maar een mager cijfertje voor de Schijndelse amusementswaarde van die dag. Geen fijne wedstrijd waar beide teams met fases met heel andere dingen bezig waren dan voetbal inclusief de begeleiding. Snel vergeten zondag komt Handel waar trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31 twee jaar werkzaam was. Henry van Wanrooy: "Heb nu al zin in de wedstrijd tegen Handel dat een hele goede ploeg heeft en zeker als alles fit is. Een team dat nooit op geeft en veel voetballende kwaliteiten heeft bovendien met spelers die het verschil kunnen maken net als Avanti 31. We hebben zeker wat afwezigen, maar ik heb voldoende mensen die dat op kunnen vangen. Teun van Doornik ontsteking, Said Ali Hussein, dikke enkel en heup, Steff van Kaathoven (keeper) kneuzing, Mauro Brus Hersenschudding en Jurgen van Puyenbroek is weg voor zijn werk. We zien wel wie er weer fit is zondag. Er gaat zeker geen praatsessie komen we moeten bij Avanti'31 gewoon beter met fysiek spel in deze klasse omgaan. Scheidsrechter gaf toe na afloop dat hij rood had moeten trekken en als je de regels interpreteert de keeper ook."



Trainer Henry van Wanrooy : 'Heb bij Handel een supertijd' 

Goede pot
Weerzien met Handel zondag: "Ik vind het prachtig om de spelers en de mensen uit Handel te zien. Heb daar een super tijd gehad. Het 75 jarige jubileum en een sterretje op de bovenkant van de kantine gerealiseerd met de spelersgroep en begeleiding. Diep verdriet gehad met heel Handel door het overlijden van Jaap de Wit. Maar wij moeten naar onszelf kijken waar er een goede spelersgroep staat die alles voor elkaar over heeft. Ik denk dat 3D toch een ander voetbal vraagt van onze groep en daar moeten wij goed mee omgaan en voetballen kunnen we. De spelers hebben er zin om Zondag weer een goede pot op de mat te leggen en van daaruit voor de winst te strijden."

Excellent  - Volkel
Op 6 mei ging Volkel met geknepen billen van het veld, maar sleepte toch de 1-2  winst uiteindelijk weg. Excellent had toen de pech dat in de warming-up Nikky Cornelissen te veel last van zijn knie kreeg en noodgedwongen uit de opstelling werd geschrapt. Trainer John Janssen van Excellent: "Vorig seizoen is Volkel de enigste ploeg geweest waar we geen punten tegen hebben gehaald. Met name destijds bij ons thuis was het krachtsverschil gering. Ik ben benieuwd of dat zondag ook het geval zal zijn. Wij missen nog steeds enkele spelers, maar dan nog hebben we nog steeds een goede groep. Als we de lijn van de tweede helft tegen Constantia kunnen doorzetten maken we zeker een kans tegen Volkel."

Constantia – Nooit Gedacht
De Geffenaren verbazen door de matige, zeg maar slechte start van de competitie 2018-2019.  Verlies bij Boekel Sport en zondag thuis tegen het bezoekende Vitesse'08. Vier goals tegen en zelf nog niet gescoord. Er zijn competities geweest dat de club aanvang seizoen een beter  'Track Record' aan de dag legde. Constantia rekent zich nu vast rijk met de komst van de Geffenaren. We chargeren natuurlijk trainer Niek Hermans van de ploeg uit Wanrooy is er zich terdege van bewust dat zijn team er wekelijks een stapje meer voor moet doen om resultaat te boeken. Hermans: "Van de aankomende tegenstander weet ik weinig. Ik vind alleen dat wij iets goed te maken hebben, omdat we onszelf afgelopen zondag te kort hebben gedaan. De intenties van het team zijn er altijd, alleen in de samenwerking in aanvallend en verdedigend opzicht moeten wij structureel naar een hoger niveau. Dat merkte wij zondag toen het even minder stond en het ook snel beslist was. Een harde les, waar we snel van moeten leren. Zondag staan wij er weer."


Arno Methorst trainer van Nooit Gedacht 

Afgetroefd
Arno Methorst is de nieuwe trainer van Nooit Gedacht. Hij zal zijn start in Geffen anders hebben voorgesteld. Methorst relativeert: "Ik ben tevreden over mijn groep die ik tot mijn beschikking heb al mag ik van sommigen wel wat meer verwachten, dat zou ons goed doen. We hebben momenteel behoorlijk wat blessures. Ik ben rond de zeven vaste basisspelers kwijt en niet de minsten. Er komen er wat terug dat is dan weer hoopvol. We hebben ook jongens van JO 19 in de groep en die gasten doen het goed. Tegen Boekel Sport zijn we afgetroefd op het fysieke vlak. Afgelopen zondag scoort Vitesse'08 in de tweede helft uit een halve kans. Goed ploeg met leuke voetballers, maar absoluut onnodig al waren ze in de eerste helft beter. We trainen goed  en ik merk dat de groep dichter bij elkaar komt." Duidelijke taal van een overtuigde trainer van Nooit Gedacht.

Wedstrijdprogramma derde klasse D:
FC Schadewijk-Margriet
Schijndel-Boekel Sport
MULO-Vitesse'08
Olympia'18-Ulysses
Avanti'31-Handel
Excellent-Volkel
Constantia-Nooit Gedacht

Stand derde klasse D:
1.Volkel 2-6
2.Boekel Sport 2-4
3.Olympia'18 2-4
4.Excellent 2-4
5.Vitesse'08 2-4
6.Avanti'31 2-3
7.MULO 2-3
8.Handel 2-2
9.Margriet 2-2
10.Schijndel/De Wit 2-2
11.FC Schadewijk 2-1
12.Constantia 2-1
13.Nooit Gedacht 2-0
14.Ulysses 2-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant