Iris Hurkmans.
Iris Hurkmans.

Iris Hurkmans op grootste kunstbeurs van Nederland

Kunst en cultuur 1.107 keer gelezen

VEGHEL | De veelzijdige Veghelse Iris Hurkmans timmert al jaren met succes aan de kunstzinnige weg. Haar expressieve, explosieve en kleurrijke doeken vinden gretig aftrek en zijn van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober te zien op de ADAF, Nederlands grootste kunstbeurs in Amsterdam.

Het belooft weer een spektakel te worden, de achtste editie van de ADAF. De beurs trekt jaarlijks duizenden kunstliefhebbers, kopers en verzamelaars. En terecht; ruim 1700 kunstwerken van meer dan 200 nationale en internationale professionele kunstenaars zorgen voor een overdonderende visuele ervaring. Objecten, schilderijen, design, fotografie, sieraden en conceptuele kunst, het is er allemaal. En het is direct bij de kunstenaars te koop.

Contrasten
Iris Hurkmans over haar keuze om abstract te schilderen: "Het fascinerende van abstracte schilderkunst is dat je er steeds iets anders in ziet. Het menselijk oog zoekt herkenning en probeert die tussen de verfstreken en kleurvlekken te vinden. De verf is echt, maar de impressies illusoir. Wat je ziet is niet wat je denkt dat je ziet. Ik veeg en smeer niet zomaar primaire kleuren op het doek, ik zoek wel degelijk naar balans in de contrasten. Scherp tegenover vaag, fel tegenover zacht. En dat is minder makkelijk dan het lijkt. Maar als ik schilder kom ik in een heerlijke flow en het resultaat is: hoofd leeg, doek vol."

Het werk van Iris is te zien op de ADAF van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober in het World Fashion Centre / Beursplaza te Amsterdam. Het World Fashion Centre is bereikbaar met auto, openbaar vervoer en is rolstoelvriendelijk. Meer informatie en tickets via: www.adaf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant