Afbeelding

Phoenix houdt Zoutstook Special en expositie

Kunst en cultuur 435 keer gelezen

VEGHEL | Aankomend weekend, van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober, organiseert Phoenix Cultuur de Zoutstook Special op de CHV Noordkade in Veghel. Een inspirerend weekend dat volledig in het teken staat van de oeroude zoutstooktechniek met masterclasses, een filmdag en exposities.

De Zoutstook Special is een weekend vol ontdekkingen, kennisuitwisseling en ontmoetingen en biedt (semi-)professionele keramisten een inspirerend en uitgebreid programma. Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober wordt er een driedaagse Zoutstook Special verzorgd door keramisten Nirdosh Petra van Heesbeen en Bernadette Stokwielder. Op zaterdag 6 oktober is een keramiekdag met drie films en geeft de Engelse keramiste Ruthanne Tudball een lezing en demonstratie. Op vrijdag 5 en zondag 7 oktober verzorgt zij tevens twee masterclasses, waarin ze deelnemers meeneemt in haar onconventionele werkwijze.
Op zaterdag 6 oktober wordt om 17.30 uur de expositie zoutverglaasde keramiek van de 'Werkgroep Zoutstook' geopend. De expositie biedt een overzicht van keramiek in al zijn diversiteit, gemaakt met toewijding en kunstzinnig vakmanschap, met behulp van de zoutstooktechniek. Deze werkgroep bestaat uit (semi-) professionele keramisten die hun hart hebben verpand aan het zoutglazuur en regelmatig hun werkstukken in de speciale zoutstookoven bij Phoenix Cultuur komen stoken.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de masterclasses op vrijdag 5 en zondag 7 oktober, evenals de keramiekdag op zaterdag 6 oktober. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 4 oktober aanmelden. Meer info over het programma en aanmelden via www.phoenixcultuur.nl of 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant