Opschoonactie centrum Veghel op De Dag van de Duurzaamheid.
Opschoonactie centrum Veghel op De Dag van de Duurzaamheid. Foto: Ilyas Gün

Hele buurt helpt mee aan schoner Meierijstad

Algemeen 686 keer gelezen

VEGHEL | Op De Dag van de Duurzaamheid wordt een grote Opschoonactie door het centrum van Veghel georganiseerd. Deze dag vindt dit jaar plaats op woensdag 10 oktober en begint om 10.00 uur. Ruim 50 deelnemers waaronder ondernemers, vrijwilligers en inwoners gaan samen maar liefst drie kilometer door het centrum van Veghel opschonen. Graag nodigt de gemeente men uit om hierbij aanwezig te zijn.

De Opschoonactie in Meierijstad is onderdeel van de brede zwerfafvalaanpak 'flesjes in de bak – zo doen we dat'. De aanpak is in september van start gegaan in Meierijstad, Rotterdam-Noord, Heerenveen, Zaandam en wordt gecoördineerd door NederlandSchoon. Supermarkten, producenten, tankstations, horeca, groothandels en afvalbedrijven steken in samenwerking met gemeenten, scholen en (sport)verenigingen de handen uit de mouwen. Elke locatie kent een eigen, passende zwerfafvalaanpak. Getest wordt welke elementen van de aanpak een positief resultaat opleveren om de inzet eind dit jaar verder uit te kunnen rollen door heel Nederland.

Tijden
Tussen 09.00 uur en 10.00 wordt er verzameld, hier krijgt iedereen een opschoonpakket. Ook zal er koffie en thee gereserveerd worden. De start van de Opschoonactie is om 10.00 uur. en het eindigt om 12.00 uur. Verzamelplaats: Stadhuis Veghel, Stadhuisplein 1

Zwerfafval aanpak in Meierijstad
De zwerfafvalaanpak bestaat uit tal van maatregelen. Zo komen er onder andere extra afvalbakken. Supermarkten en andere retailers houden de omgeving binnen een straal van 100 meter rondom hun vestiging schoon. Lokale campagnes met incentive programma's, informatie en educatie ondersteunen de acties. En ook opschoonacties in de buurt ontbreken niet. Op schoonopdekaart.nl zijn alle opschoonactiviteiten de komende tijd te volgen. Iedereen die Meierijstad een stukje schoner en mooier wil maken kan meedoen. Registreren gaat via supportervanschoon.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant