Regio amateurvoetbal ovezicht
Regio amateurvoetbal ovezicht

Amateurvoetbal regio

Sport 834 keer gelezen

REGIO | De tweede speelronde zit erop. Voor je het weet hikt men tegen de winterstop aan. Maar voor het zover is moeten er nog tien programma's worden afgewerkt. Te beginnen zondag al met leuk potjes. 
De topper van het weekend is natuurlijk de clash Boerdonk - RKVV Keldonk en volgende week de klapper daar bovenop RKVV Keldonk - VOW. Om te watertanden !

Door: Peter Kuijpers

Zondag ging WEC met klein verschil kopje onder bij SCMH. Op Sportpark Spoorzicht werd het een 1-0 nederlaag. Zondag kan dat hersteld worden als WEC wint van het bezoekende Ravenstein. Chauvinisten als men is, geven ze de thuisclub zondag op de Glorie de favorietenrol.

4I Vorstenbossche Boys – Boskant
Boskant ging zondag bij Ravenstein onderuit met klein verschil. Datzelfde en met de gelijke cijfers overkwam Vorstenbossche Boys in Lithoijen bij NLC'03. Het is nog te vroeg om nu al conclusies te trekken, maar wellicht dat de uitslag voor beiden een voorlopige indicatie kan zijn.Zondag om 14.30 uur trappen de mannen af op De Bergakkers in Vorstenbosch.

4I SCMH – Avesteyn
SDDL is samen met Avesteyn koploper in deze klasse. SCMH opende twee weken geleden met een nederlaag in Demen tegen datzelfde SDDL. Toch oogt SCMH sterk dit seizoen vooral met de zege afgelopen zondag op WEC.
Zondag mag koploper Avesteyn naar Mariaheide. Een meer dan interessant duel op Spoorzicht.

4I Nulandia – Nijnsel
Het gaat Nijnsel nog niet voor de wind. Twee kleine nederlagen brachten de ploeg op de laatste plek. De tegenstander van zondag Nulandia vergezelt Nijnsel, eveneens met nul punten, op de rode lantaarn positie. Nulandia speelde slechts één wedstrijd, waar het in Wijbosch verloor van WEC. Zondag kwamen de Nulanders niet in actie tegen Herpinia, omdat de Herpenaren jubileerden en een feestje te vieren hadden.
Opnieuw, al is het toegegeven nog vroeg, lijkt Nijnsel te zijn begonnen aan een zwaar seizoen. Althans zo zijn de voortekenen in deze 'scorebord' retoriek.

5E VOW – Nederwetten
De ploeg van trainer Jordy van Boxtel is de competitie goed begonnen. Deze klasse heeft een ongelijk aantal deelnemers wat inhoudt dat er elke week een team vrij is. Op de openingszondag was die 'eer' weggelegd voor VOW. Wellicht was de gretigheid dé reden van de 1-8 winst afgelopen zondag op De Hoef in Loosbroek. VOW liet geen spaan heel van WHV, maar de club waakt voor foute euforie.
Zondag naar Nederwetten dat er niet veel van bakt. Begonnen met een 9-1 nederlaag uit bij Rood Wit'62 en afgelopen week was Keldonk te sterk.
Zondag zijn de Zijtaarders favoriet. Sterker nog adel verplicht en kan alleen met een driepunter tevreden gezichten geven op De Vonders.

5E Boerdonk - RKVV Keldonk
Boerdonk is de competitie tot nu toe matig begonnen. Met twee nederlagen staat het team van trainer Johan Strouken samen in een groep van vijf nog puntloos op de laatste plek. Een fel contrast met de tegenstander van zondag als Keldonk naar 'Boering' afreist. Het clubblad bulletin spreekt van 'De moeder aller derby's'. Een mooie titel voor deze aansprekende ontmoeting in de kelder van het amateurvoetbal. Ondanks de verschillen op de ranglijst momenteel reist Keldonk zondag niet zonder zenuwen af naar De Kerveheester.

5C The White Boys – Ollandia
The White Boys is een club uit Waspik en stamt al van 1946. De Engelse naam werd gegeven omdat de Engelse taal direct na de oorlog erg populair was.
Ollandia startte deze competitie goed met een stevige thuiswinst in de derby met LSV. Zondag bij Gloria UC in Baarle Nassau werd er één puntje uit de strijd gesleept. Driemaal was er een achterstand, maar gelukkig voetbalt bij Ollandia Steven van Dijke (broer van de bij Heeswijk gestopte spits Wouter en internationale Judoka Sanne), die twee maal de stand weer gelijk trok.
Zondag dus opnieuw een wedstrijd op verplaatsing en is de plaats van handeling Sportpark Lindenheuvel waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant