Rick Polman (R) had een belangrijk aandeel in de zege van zijn team
Rick Polman (R) had een belangrijk aandeel in de zege van zijn team Foto Peter Kuijpers - Gerard Beekmans
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo knokt zich tegen Hercules naar zege; belangrijke rol Rick Polman

Voetbal 1.675 keer gelezen

VEGHEL – Met een 5-3 zege maakt Blauw Geel'38 een einde aan de negatieve spiraal die het team al geruime tijd achtervolgde. De Veghelaren namen een snelle voorspong door Rick Polman en twee maal Koen van der Zanden waar Ghazouani tegen scoorde. Na rust verdween de voorsprong snel door twee maal Walid Ould-Chikh die Hercules weer langs Blauw Geel'38 bracht. Het laatste woord was voor Polman naar 4-3 en in de slotfase Danny Verbakel die de eindstand op 5-3 bracht.

Door: Peter Kuijpers

De Veghelaren die vijf maal achtereen het onderspit delfden hadden zondagmiddag een kickstart. Trainer Niels van Casteren moest schuiven omdat centrumspits Joey Hellstern niet speelde wegens een hamstringblessure. Die plek werd uitstekend waargenomen door Polman die op zijn favoriete plek als centrumspits mocht starten. Mark Dobbelsteen keerde terug in de basis-elf ten faveure van Hidde van Dijk die op de bank begon. Blauw Geel'38 begon booming en al na twee minuten was het Rick Polman die zijn trainer bedankt voor zijn basisplek met een treffer uit een scrimmage.



Koen van der Zanden krijgt doelman Guy ten Kate over zich heen

Getrouwen
Het zou de wedstrijd worden van de man uit Venlo. Binnen het kwartier parkeerde hij Koen van der Zanden vrij voor keeper Guy ten Kate die de scoorde naar 2-0. Hercules knipperde met de ogen en hoe trainer Jochem Twisker ook schreeuwde het voorkwam de 3-0 niet. Opnieuw was het Koen van de Zanden die op maat werd bediend door Polman wat 3-0 betekende. De Veghelse getrouwen knipperde eens met de ogen. Was dit een sprookje en was dit werkelijkheid? Blijkbaar wel dus. Hercules bleef hoog voetbal en had met Jeffrey Vlug een van de betere middenvelders uit de Derde Divisie in het midden. Alles wat goed was had meestal Vlug als afzender. De 3-1 voor rust van Omar el Ghazouani was dan ook niet meer dan verdiend nadat hij de in geslagen positie liggende Brahim Zaari met het hoofd kon passeren.



Mustaf Guler (L) blijft de situatie meester

Stormkering
Na rust was het de vraag of Blauw Geel'38 de stormkering op orde had. Wat Hercules kwam  en stelde zich hoog op. Al na vijf minuten moesten de Veghelaren capituleren voor een schot van Walid Ould-Chikh. Van Casteren antwoordde met de wissel van Koen van der Zanden voor Erik van Loon die centraal achterin ging spelen. Tim Rerimassie schoof door naar de halfline Van Casteren: "Ik heb geprobeerd de middenlinie wat te versterken hun kwamen sterk opzetten." Tien minuten na de 3-2 trok opnieuw Ould-Chikh de stand gelijk. Waar iedereen dacht dat dit de genade klap zou zijn voor Blauw Geel'38 bleek dat geen juiste inschatting. Rick van de Pol wist zich tussen een trosje Hercules verdedigers los te wrikken en kogelde de 4-3 binnen. Twisker sommeerde zijn team op Ten Kate na geheel op de Veghelse helft. Het gaf soms tricky situaties ,maar de Veghelaren hielden de voorsprong vast. Sterker nog in de absolute slotfase was het Danny Verbakel die de 5-3 eindstand binnen roeide. Een prima zege voor de Veghelaren die ongetwijfeld het zelfvertrouwen weer wat omhoog krikken.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Sander Egmond (72. Hidde van Dijk), Mark Dobbelsteen (A), Koen van der Zanden (62. Erik van Loon), Rick Polman (64. Yevghenny Marceli), Danny Verbakel.

Gesprekken met Niels van Casteren en man van de wedstrijd Rick Polman


HTML5 Audio Player

Uitslagen Derde Divisie zondag:
Quick-UNA 1-3
OJC Rosmalen-EVV 0-1
GOES-ADO'20 5-0
Blauw Geel'38/Jumbo-Hercules 5-3
TEC-HBS Uitg
Jong FC Volendam-Westlandia 2-1
OFC-JVC Cuijk 5-0
Dongen-Quick'20 4-0
HSC'21-O.S.S.'20 1-2


Stand Derde Divisie zondag
1.Jong Volendam 7-19
2.OFC 7-15
3.Goes 7-15
4.ADO'20 7-14
5.TEC 6-13
6.Dongen 7-13
7.Dongen 7-12
8.O.S.S.'20 7-11
9.EVV 7-11
10.HSC'21 7-9
11.JVC Cuijk 7-9
12.Hercules 7-8
13.OJC Rosmalen 7-6
14.Westlandia 7-6
15.Blauw Geel'38/Jumbo 7-6
16.HBS 6-4
17.Quick'20 7-4
18.Quick  7-3

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant