Sportpark De Kerveheester van Boerdonk waar Keldonk overtuigend won.
Sportpark De Kerveheester van Boerdonk waar Keldonk overtuigend won. Foto: Peter Kuijpers

Keldonk beslist derby in Boerdonk na de pauze met kwartet schitterende goals: 1-4

Voetbal 901 keer gelezen

MEIERIJSTAD| Sinds lange tijd stond zondagmiddag op Sportpark De Kerveheester in Boerdonk weer eens de mini-classico van Meierijstad-zuid op de rol. In Boerdonk was het Keldonk dat na de pauze hard doorpakte en met een verdiende maar wat geflatteerde 1-4 zege aan de haal ging. De formatie uit Keldonk heeft nu na drie duels nog steeds de volle buit op zak terwijl Boerdonk puntloos blijft.

Ondanks dat feit was er vooral voor de pauze weinig te merken van enig krachtsverschil tussen beide teams. In een sfeervolle entourage bleek het niet best wat er op het groene veld te zien was. Beide teams werkten keihard maar wisten zelden een goed lopende aanval tevoorschijn te toveren. Er was enorme strijd maar ook onnoemelijk veel onnodig balverlies. Tegelijkertijd had scheidsrechter Amukwaman het zwaar om alles in goede banen te leiden. Vooral van de zijde van Boerdonk werden er keiharde charges tentoongespreid die wellicht eerder met een gele kaart hadden moeten worden bestraft. Eigenlijk waren er geen kansen voor de pauze, beide teams waren daarvoor te onrustig aan de bal.

Wereldgoal
Na de rust veranderde echter dat beeld. Aanvankelijk waren het de gastheren die het initiatief naar zich toetrokken. Onder aanvoering van de speersnelle linksbuiten Daan Dortmans, na de pauze wat meer doorgeschoven waardoor de hangend op links begonnen Roy Neuteboom op '10'ging acteren, kraakte de defensie van Keldonk een paar keer. Dortmans kreeg dan ook een behoorlijke kans maar besloot in het zijnet. De gasten herstelden zich echter snel en kregen eindelijk wat meer voetballende grip op het spel. Uiteindelijk was het een absolute wereldgoal van Jan van den Acker die het duel openbrak. Van den Acker was op links begonnen maar de gasten moesten was tactische aanpassingen doen op het middenveld waardoor hij inmiddels centraal was komen lopen. Na een klein uur spelen werkte Boerdonk niet goed weg waarna de stilist vanaf een meter of 35 de bal ineens met een schitterende wreeftrap over de half uitgekomen doelman Niek Opheij in het doel parkeerde: 0-1.  Het zorgde voor wat rust bij de Keldonkenaren die al snel doorpakten. Roy van der Heijden, overgekomen van Gemert 019 maar een Keldonkenaar, ging er vandoor en schoof uiterst koelbloedig de 0-2 naast doelman Opheij tegen het net. Een klap voor Boerdonk dat ineens met 0-2 achterstond. Trainer Stroucken reageerde door meer lengte in het team te brengen en nog opportunistischer te gaan voetballen. Achterin werd het sein op één tegen één gezet. Keldonk wist deze omzetting echter binnen no-time af te straffen. Jan van den Acker zette de weer hardwerkende Tom van de Broek alleen voor Opheij waarna de lange aanvaller het beheerst afmaakte en alweer zijn vierde goal van het seizoen noteerde: 0-3. Van de Broek na afloop: "Ik heb nu al meer gescoord dan vorig jaar het hele seizoen."

Rood
Het was een hard gelag voor Boerdonk dat lange tijd gelijkwaardig was geweest aan de buren uit Keldonk maar ineens moest toestaan dat de gasten met een trio prima goals op de proppen kwam. De wedstrijd was gelopen. Dortmans mocht zijn prima optreden bekronen met een lekkere goal (1-3) maar het laatste woord had Keldonkenaar Verdi Rijthoven. De keihard buffelende target-man werd beloond voor zijn inzet toen hij in de slotseconde een hoge bal ineens op weergaloze wijze dood op de voet liet vallen en vervolgens op fraaie wijze de 1-4 tegen het net tikte. Echt een schitterende actie en een mooi sluitstuk voor de dolblije bezoekers. De thuisploeg speelde op dat moment al met negen man omdat even daarvoor Rijthoven er ook al vandoor was en een leeg doel zag opdoemen. Boerdonk-verdediger Joey van de Vossenberg ging secondenlang aan zijn shirt hangen maar de sterke Rijthoven kon toch scoren. De sympathieke leidsman Amukwaman besloot echter te fluiten voor de overtreding en de goal niet toe te kennen. Dat was jammer voor beide teams. Hierdoor moest Van de Vossenberg er vanaf en even later ook zijn collega Danny van der Velden wegens commentaar op de leiding.

Na afloop was het groot feest bij het Keldonkse gezelschap terwijl de Boerdonkenaren sportief toekeken. Trainer Stroucken: "Keldonk heeft terecht gewonnen." Collega Peter van den Heuvel keek glimlachend toe: "Het was een wedstrijd van een niet bijster goed niveau maar de goals die we maakten waren dat zeker wél." Zondag is Kliksport aanwezig bij de die andere derby tussen RKSV Keldonk en VOW. Eerder deze week een video item als voorbeschouwing op deze clash.

Uitslagen vijfde klasse E Zuid-II
Helmond-SPV1-7
HSE-Rood Wit'620-4
Boerdonk-RKVV Keldonk1-4
Tongelre-FC de Rakt2-5
VCO-Vrij
WHV-Odiliapeel/Braks4-6
VOW-Nederwetten3-1

Stand vijfde klasse E Zuid-II
1.SPV 3-9
2.FC de Rakt 3-9
3.Odiliapeel/Braks 3-9
4.RKVV Keldonk 3-9
5.VOW 2-6
6.Rood Wit'62 3-6
7.Tongelre 3-3
8.WHV 3-2
9.HSE 2-0
10.VCO 2-0
11.Boerdonk 3-0
12.Nederwetten 3-0
13.HVV Helmond 3-0


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant