Geel-Zwart had een zure nederlaag.

Geel-Zwart in slotfase onderuit

Sport 392 keer gelezen

VEGHEL | Na de knappe overwinning tegen Rooi Dames 1 stond afgelopen zondag Civicum thuis op het programma voor Geel-Zwart Dames 1. Vooraf een spannend affiche en dat bleek het na zeventig minuten hockey ook te zijn. Voor de Veghelse hockeysters waren de druiven zuur. De gasten uit Cuijk gingen er in de slotfase met drie punten vandoor.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen gingen slordig om met het balbezit en waren niet effectief in het benutten van de kansen. Uiteindelijk wist Civicum toch het doel te vinden. Voor rust wist Geel-Zwart het spelbeeld niet te keren, waardoor beide ploegen met 0-1 de rust in gingen.

Inge van Kessel
De rust deed Geel-Zwart goed. Ze kwamen gedreven de kleedkamer uit. Binnen enkele minuten werden er diverse kansen gecreëerd. Via mooi combinatiespel zorgde Inge van Kessel uiteindelijk met twee doelpunten binnen vijf minuten voor een 2-1 voorsprong, de assist kwam beide keren van de stick van Lynn van Hommel.
Geel-Zwart leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch kwam Civicum tien minuten voor tijd alsnog langszij. De punten leken te worden verdeeld totdat de gasten nog een keer toesloegen. Eindstand: 2-3.

Zure nederlaag
Na deze zure nederlaag wacht volgende week voor de dames van Geel-Zwart een lastige uitwedstrijd in Weert. De dames kunnen alle steun gebruiken. De wedstrijd begint om 12.45 uur. Na de wedstrijd van de dames nemen ook de heren van Geel-Zwart het op tegen Weert.