De kinderen zijn enthousiast omdat ze taart krijgen.
De kinderen zijn enthousiast omdat ze taart krijgen.

OBS Kompas viert jubileum en zit vol ambitie

Onderwijs 932 keer gelezen

VEGHEL | Basisschool OBS Kompas bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden. In de week van maandag 8 tot vrijdag 12 oktober is er daarom een feestweek. Een week vol activiteiten voor de Veghelse basisschoolleerlingen. Directeur Peter Schröder vertelt over deze week en de school.

Wethouder van der Pas zou op maandagochtend de opening verzorgen van de feestweek. Ze moest echter verstek laten gaan wegens ziekte. Peter nam de opening van het taartenbuffet, gemaakt door de leerlingen en hun ouders, voor zijn rekening. "In mei dit jaar hebben we met ouders een overleg gehad wat we allemaal wilden doen in de feestweek. We hebben besloten om met een taartenbuffet te beginnen. Er zijn een hele hoop ouders die een taart hebben gemaakt. Sterker nog, er zijn ouders afgewezen omdat er té veel taarten waren." 

De ouders deden goed hun best met het bakken van taarten.

In de afgelopen jaren is er het een en ander veranderd. Peter vervolgt: "We hebben nieuwe docenten en zijn met The Leader in Me begonnen. Er zijn nieuwe digiborden, er is muziekles en we zijn een gezonde school geworden. Al is dat gezonde nu niet te zien met al die taart", glimlacht hij. Na het woordje van de directeur werd het buffet geopend en gingen de leerlingen per klas taart eten en ranja drinken.

De feestweek
Elke dag is er deze week een andere activiteit. "Maandagmorgen zijn we begonnen met het taartenbuffet. Op dinsdag gaan we met de hele school op schoolreis. We gaan met ondersteunde ouders naar Dierenrijk Europa in Nuenen. Daar hebben we nog een apart programma.


Woensdag komt een schoolfotograaf om een mooie herinneringsfoto te maken. Op donderdag krijgen we Circus Rotjeknor uit Rotterdam over de vloer. In de ochtend gaan ze met de kinderen een voorstelling oefenen. 's Middags voeren ze die uit. Vrijdag sluiten we de feestweek af met een internationale lunch waarbij de ouders zorgen voor het eten'', aldus Peter.

OBS Kompas
De reden voor de feestweek is het vijfjarig jubileum van de basisschool. ''We zijn een kleine school met ongeveer 60 leerlingen. Je merkt dat mensen openstaan voor samenwerking. Wij lenen dingen van de wijkvereniging of van De Ark en vice versa. Groei zien we wel zitten, maar dit wil niet zeggen dat we volgend jaar 200 man hebben. We zijn begonnen met The Leader in Me. Het ondersteunt de leerlingen in het eigenaar worden van hun eigen leven en keuzes. Je merkt dat leerlingen doelen stellen en dat de doelen ook echt inhoud hebben. Tot slot willen we meer naamsbekendheid vergaren'', besluit Peter.

Feestweek bij OBS Kompas.
Feestweek bij OBS Kompas.
Feestweek bij OBS Kompas.
Feestweek bij OBS Kompas.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant