Afbeelding

Kunstenaar Ton Brouwer exposeert bij BEKroom

Kunst en cultuur 509 keer gelezen

VEGHEL | Ton Brouwer exposeert in Veghel bij Bek Boeken en Meer van 13 oktober tot 29 november. Een selectie van twaalf tekeningen en aquarellen die hij de laatste drie jaar maakte zijn daar te zien.

Ton over over zijn werk: "Met het op details letten bij portrettekenen en mijn analytisch kijken als fysiotherapeut, is het niet verwonderlijk dat ik realistisch teken. Juist het detail en het licht - donker effect zijn aspecten waar ik in mijn tekeningen en schilderingen de nadruk op leg." Ton kiest als favoriete onderwerpen om te tekenen dingen die je zo tegen kan komen in het dagelijks leven in en om het huis.

Surrealistische tekeningen
Hij kon het ook niet laten om surrealistische tekeningen te maken over zijn beroep als fysiotherapeut. Zoals een wervelkolom met rits en twee krukken in de vorm van benen. "Ik zoek onderwerpen die ik zelf leuk vind. Dat wil niet zeggen dat ik geen landschappen of natuur kan tekenen, maar het liefst voorwerpen die ik zomaar tegen kom."

Expositie
In mei dit jaar werd Ton gevraagd te komen exposeren In BEKroom. "Het is een tentoonstellingsruimte bij Bek Boeken en Meer in Veghel, waar afwisselend professionele en amateur kunstenaars mogen exposeren. Inge Cremers had werk van mij gezien. Ze was onder de indruk van mijn realistisch werk. Ik dacht eerst dat het om één of twee tekeningen ging. Er hangen nu twaalf kunstwerken van mij in de BEKroom", aldus Ton Brouwer.Hij exposeert van 13 oktober tot 29 november in BEKroom, bij Bek Boeken en Meer, Hoofdstraat 5 in Veghel. Openingstijden zijn de winkeltijden van de boekhandel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant