Afbeelding

Krijgen Rooi én Veghel een nieuw zwembad?

Algemeen 1.384 keer gelezen

VEGHEL/SINT-OEDENRODE | Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode is 40 jaar oud en hard toe aan een opknapbeurt. Ook in Veghel is zwembad De Beemd (bouwjaar 1975) toe aan vervanging. Gemeente Meierijstad laat momenteel een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden voor een vervangend overdekt zwembad in Veghel.

Het onderzoek naar een nieuw overdekt zwembad richt zich op mogelijke oplossingsrichtingen op basis van de behoeften van de gebruikers, geschikte locaties en duurzame inrichtings- en exploitatiemogelijkheden.

De Neul
In Sint-Oedenrode zouden de werkzaamheden in het voorjaar van 2019 starten. De gemeente laat weten dat dit niet gaat lukken. "Het afgelopen half jaar is onderzocht wat er nodig is om De Neul te renoveren, zodat het weer 20 jaar mee kan. Uit deze voorbereidingen voor de renovatie blijkt dat de planning niet haalbaar is." Uit onderzoek kwam naar voren dat, om het bad weer up-to-date te krijgen, er ingrijpendere renovatiewerkzaamheden nodig zijn. Het wordt duurder om het bad toekomstbestendig te maken voor de komende 20 jaar. Het college gaat zich nu opnieuw beraden wat de beste mogelijkheid is om de 90.000 bezoekers van zwembad De Neul een zwembad te blijven bieden.
De gebruikersraad van het zwembad is op de hoogte gebracht dat uitvoering in 2019 niet mogelijk is. Voor de vaste gebruikers van het bad betekent dit dat alle zwemactiviteiten zoals zwemlessen, doelgroepzwemmen , verenigingszwemmen en het vrij zwemmen door kunnen gaan tot het begin van de zomervakantie op zaterdag 6 juli 2019.

Nieuwbouw
Op dit moment worden alle resultaten en mogelijkheden op een rij gezet. Daarbij wordt ook de mogelijkheid tot nieuwbouw van zwembad De Neul onderzocht. Hierbij worden tevens de mogelijkheden voor twee identieke basisbaden in Veghel en Sint-Oedenrode in beeld gebracht. Het college legt vervolgens in de eerste helft van 2019 een voorstel voor aan de raad. Bij het vervolg worden de gebruikersraad en de zwemverenigingen betrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant