Het binnenterrein achter Piet Heinstraat 8 tot en met 12 ziet er keurig uit.
Het binnenterrein achter Piet Heinstraat 8 tot en met 12 ziet er keurig uit.

Wijkschouw levert positieve geluiden op: 'Mooi voorbeeld van burgerparticipatie'

Algemeen 736 keer gelezen

VEGHEL | De werkgroep Leefbaarheid, onderdeel van Wijkraad Veghel-Zuid, heeft onlangs weer een wijkschouw gehouden. Daarbij waren ook mensen van de gemeente en Area aanwezig. Er werd onder andere gekeken naar tuinen, straten, brandgangen, het wegdek en het straatmeubilair. Deze keer was het deel van Veghel-Zuid tussen De Ruijterstraat en de Piet Heinstraat aan de beurt.

De achterliggende gedachte van de wijkschouw is om het aanzien en de leefbaarheid van Veghel-Zuid te bevorderen. Jan Keurlings liep mee en zag positieve punten. "Achter de woonhuizen van Piet Heinstraat 1 tot en met 7 houdt een bewoner de brandgangen schoon en ruimt het zwerfvuil in dat wijkdeel op. Hij spreekt bewoners ook aan op onrechtmatigheden. Goed dat iemand daar verantwoordelijkheid in neemt. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie."

Compliment
Een stukje verder achter Piet Heinstraat 8 tot en met 12 ziet het binnenterrein er keurig uit. Dat is dus het terrein aan de binnenkant van het omliggende huizenblok. "Geen rommel of onkruidvorming of andere storende zaken. Een compliment dus voor de omwonenden en voor anderen een stimulans om hierin ook wat te betekenen. Dus iets doen voor een ander en daarmee ook je eigen leefomgeving bijhouden", zegt Jan.

Zwerfvuil
Tot slot een voorbeeld van een tienjarige Veghel-Zuidbewoner die op eigen initiatief zwerfvuil opruimt. "Gewapend met een grijper en plastic zak maakt hij de omgeving schoon. Een initiatief vanuit de jongen zelf. Zo zijn er in Veghel wel meer van deze initiatiefrijke burgers die de handen uit de mouwen steken. Goed voorbeeld doet volgen", besluit Jan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant