Hoofdtrainer Wil Beijer van Olympia'18.
Hoofdtrainer Wil Beijer van Olympia'18. Foto: Bas Delhij

3D Mooie duels in derde klasse D; Handel krijgt koploper Olympia'18 op bezoek

Voetbal 1.896 keer gelezen

Voor ons ligt ronde nummer vier. Zondag opnieuw een onvoorspelbaar programma. Het zou dan ook erg voorbarig zijn als de tegenstanders van Constantia en Ulysses zich handen wrijvend op zouden stellen. Handel, dat veel te laag staat, is voor koploper Olympia'18 zeker geen gelopen race. Om 14.30 uur geeft een ieder weer vol gas. Moreel voorzien van goede adviezen. Was het maar alvast zondag.

Door: Peter Kuijpers

Boekel Sport kreeg zondag een fikse oorvijg van Schijndel. Met 5-1 naar huis gestuurd is geen misselijke uitslag. Trainer Yoeri van der Steen zal er alles aangelegen zijn om deze uitslag weg te wassen. Maar laat de tegenstander nu Avanti'31 zijn en daar win je niet zo even van. De Boekelaren hebben over het algemeen een goed thuisrecord op De Donk. Avanti'31 kan strijd leveren maar ook goed voetballen. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Kolenberg voor het begin.  

Volkel – Schadewijk
Twee teams die afgelopen weekend hun wedstrijd verloren. Volkel ging bij Excellent onderuit met 2-1 waar op zaterdag al FC Schadewijk met 0-3 verloor van Margriet. Zondag is natuurlijk het thuisspelende Volkel favoriet op de eigen Eeuwsels. Afgelopen weekend lukte het niet met Volkel en dan zijn er toch van die mooie spreekwoorden? Trainer Tom van Dalen van Volkel: "Inderdaad, Afgelopen zondag hebben wij de bekende deksel op onze neus gekregen van excellent. Ik heb het al vaker aangegeven dat wij elke wedstrijd top moeten zijn om te kunnen winnen. Met 70% balbezit win je geen wedstrijden en vanuit het balbezit hebben wij ook te weinig gecreëerd. Zondag komt er een onbekende ploeg naar Volkel. Wij zijn aan onze stand en ambities verplicht om thuis te winnen van Schadewijk. we gaan er deze week alles aan doen om zondag top te zijn."



Luuk van den Elzen in actie tegen Margriet

Udens Weekblad
Luuk van den Elzen werd deze week door het Udens Weekblad aan de tand gevoeld. Van den Elzen: "FC Schadewijk dat is een tegenstander waar wij gewoon van moeten winnen. Zeker thuis", vertelt aanvaller Luuk van den Elzen van Volkel, die baalt dat zijn ploeg afgelopen week van Excellent (2-1) verloor. "Zij creëren voor rust anderhalve kans en scoren meteen. Ik vond Excellent helemaal niet zo goed, maar het veld was lastig bespeelbaar en zij haalden een maximaal rendement uit hun kansen. We zijn pas een paar wedstrijden onderweg, dus een nederlaag in deze fase is nog omkeerbaar."
Lees komende week in het Udens Weekblad en op Kliksport een uitgebreid interview met Luuk van den Elzen van RKSV Volkel.

Handel – Olympia'18
De start van de competitie voor Handel is tegenvallend. De elfde plek zal in het slechtste doemscenario niet voorgekomen zijn vindt ook trainer Tom Jacobs: "De huidige plek op de ranglijst is inderdaad niet iets wat we voor ogen hadden. Het feit dat we over Handel praten en het gek vinden dat ze zo laag staan geeft aan dat dit team een zeer mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. het vertoonde spel geeft voldoende vertrouwen in betere resultaten. Ik denk dat de drie tegenstanders die we hebben gehad dit alleen maar kunnen beamen. We moeten het goede spel nog om gaan zetten in doelpunten en dan komt het helemaal goed met ons. Aankomende zondag spelen we thuis tegen Olympia'18. Een zeer complete ploeg met een ijzersterke spits. Hij is in mijn ogen veel te goed voor de 3e klasse. Hij kan makkelijk een paar niveaus hoger aan. Ik denk dat Olympia misschien wel de grootste titelkandidaat is dit seizoen. Aan ons de taak om het Olympia zo moeilijk mogelijk te maken. We doen er alles aan om de eerste overwinning van dit seizoen veilig te stellen."



Tom jacobs: "De huidige plek op de ranglijst is inderdaad niet iets wat we voor ogen hadden."

Vitesse'08 – Constantia
De nummer twee tegen de nummer dertien een uitgemaakte zaak toch? Maar wellicht dat Niek Hermans trainer van Constantia dit prikkelt. Collega Fabian Krebbers start zijn verhaal met een joekel van een cliché, maar qua juistheid niet aan te tornen. Krebbers: "Iedere wedstrijd is een andere wedstrijd. Wij hebben de hele seizoenvoorbereiding nog niet één keer met een vast elftal kunnen werken en spelen. De komende weken komen er steeds meer spelers terug. Afgelopen weekend misten we acht  spelers waarvan vijf basisspelers. Komende week zijn er daarvan eindelijk vier weer terug, maar daar tegenover staan weer twee grote vraagtekens. Niet ideaal maar wel steeds een leuke uitdaging. De selectie aangevuld met veel jeugd waaronder JO17 spelers werken ontzettend hard. Iedere training en wedstrijd, ik denk ook gelijk dat het harde werken het succes is tot nu toe. Iedereen weet wat zijn taak is en iedereen werkt 200 procent als een echt team. Constantia zal ook weer een wedstrijd op zich worden en voor ons, weer heel belangrijk dat we er staan als team. Ideaal is het allemaal niet maar ik weet zeker dat we er zondag weer klaar voor zijn."

Ulysses –Excellent
Hoop doet leven luidt het oer cliché en die hoop is er bij trainer Sander Janssen, trainer van Ulysses, nog wel degelijk: "Natuurlijk voelt het niet goed om drie keer achter elkaar te verliezen en had ik op een ander begin van de competitie gehoopt. Maar we zijn positief en we gaan geen gekke dingen doen en blijven doorgaan met de weg die we ingeslagen zijn. Afgelopen zondag konden we 20min goed meekomen tegen Olympia daarna hielden we ons niet aan de afspraken waardoor de ruimtes te groot werden en Olympia makkelijk de vrije man vond tussen de linies in. We zijn en blijven positief en ik ben ervan overtuigd dat wij snel punten gaan pakken in de 3e klasse." Zondag reist naamgenoot John Janssen af naar Megen. De winst op Volkel zondag heeft het moraal goed gedaan in Oploo.

Nooit Gedacht – Schijndel
Schijndel lijkt de vervelende tijden definitief te hebben verlaten. Afgelopen zondag gaf het Boekel Sport nog een lesje voetbal mee en won met 5-1. Brent Blummel is in vorm. Dat onderstreepte hij zondag met twee gave treffers waarvan de laatste een juweeltje was.  Zondag gaat de reis naar De Biescamp in Geffen waar Nooit Gedacht aan de aftrap wacht. De Geffenaren wonnen zondag pas hun eerste duel uit bij Constantia in Wanrooij.

Margriet – MULO
Een prima winst zaterdag in de stadsderby uit naar FC Schadewijk. Wel als dissonant het verlies van spits Kay van de Haterd met een spierscheuring of verrekking. Neemt niet weg dat de geel-zwarten op eigen veld favoriet zijn tegen het Helmondse MULO dat wisselende resultaten laat zien. Om 14.30 uur gaat de bal rollen aan de Amstelhoef. Mark Strik trainer van Margriet:  "We hebben de overwinning afgelopen zaterdag goed gevierd maar dat is geweest en nu moet het vizier weer op de volgende tegenstander en dat is MULO. Ik heb wat informatie over ze kunnen verkrijgen dus we zullen ons deze week op ze gaan voorbereiden, al zal de nadruk liggen op ons eigen spel en het verbeteren daarvan. Een les die we afgelopen week geleerd hebben tegen een uitstekend FC Schadewijk is dat we nog zeker stappen kunnen en moeten maken in ons eigen spel. Het meespelen van Kay van de Haterd is zeer onzeker al zullen we er alles aan gaan doen om hem fit te krijgen."

Programma 3D komend weekend:
Boekel Sport-Avanti'31
Volkel-FC Schadewijk
Handel-Olympia'18
Vitesse'08-Constantia
Ulysses-Excellent
Nooit Gedacht-Schijndel
Margriet-MULO

Stand derde klasse D:
1.Olympia'18 3-7
2.Vitesse'08 3-7
3.Excellent 3-7
4.Volkel 3-6
5.Avanti'31 3-6
6.Schijndel/De Wit 3-5
7.Margriet 3-5
8.Boekel Sport 3-4
9.Nooit Gedacht 3-3
10.Mulo 3-3
11.Handel 3-2
12.FC Schadewijk 3-1
13.Constantia 3-1
14.Ulysses 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant