Skunk won prima in Rotterdam
Skunk won prima in Rotterdam Foto: Theo de Vrede

Heren Skunk nog steeds zonder verlies en pakken koppositie; vrouwen van Skunk opnieuw met winst

Sport 318 keer gelezen

ROTTERDAM – Na drie winstpartijen moest Skunk op bezoek bij Volley-Zuid in Rotterdam. Een team met veel aanvalskracht op de buitenkant dat Skunk moest zien te ontregelen. Zoals alle voorgaande wedstrijden was servicedruk de sleutel tot een mogelijke winst. Dit lukte zaterdag uitstekend, de Veghelse heren wisten met 1-3 te winnen. Setstanden: 19-25, 20-25, 12-25, 25-18

Skunk moest de eerste set wat op gang komen. Volley-zuid liep door enkele harde aanvallen goed mee. In het midden van de set zette de Veghelse heren een tandje bij en wisten door enkele mooie blokpunten de set ruim binnen te halen. In set twee kwamen de Veghelaren zelfs even op een flinke achterstand. Een mooie service-serie van Joey Nieuwkoop zorgde voor de ommekeer in deze set. Volley-Zuid was niet meer bij machten het goede Skunk blok te omzeilen en kreeg aanvallen keer op keer gepareerd.

Vier punten bijschrijven
Set drie liep Skunk over de gastheren heen. Goede service series, goede blokkades en harde aanvallen zorgde voor een zeer ruime setwinst. De winst was binnen en Skunk moest dus zorgen dat het in de laatste set ook het laatste punt binnenhaalde. Helaas lukte dit opnieuw niet. De druk van de service zakte weg en Volley-Zuid begon slimmer aan te vallen. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde voor een snel einde van de laatste set. De Veghelaren kunnen weer vier punten bijschrijven bij het totaal en staat trots aan kop in de tweede divisie. Komende week de lastige thuiswedstrijd tegen HLB van Daal/DS uit Den Dungen. Een jong technisch team dat waarschijnlijk mee bovenin zal draaien. De wedstrijd wordt aankomende zaterdag om 19:00 uur gespeeld in sporthal de Bunders.

De trotse vrouwen van Skunk

Skunk vrouwen winnen met 1-3 bij  NUVO
Servicedruk houden en ervoor zorgen dat de tegenstanders minimaal konden scoren, was het doel wat van tevoren gesteld werd. En dit lukte aardig, de passers werden onder druk gezet waardoor Skunk met de punten vooruit kon lopen. Deze servicedruk werd echter niet voldoende stand gehouden waardoor NUVO de punten kon scoren. De stand liep gelijk op waarbij Skunk de eerste set verloor met 24 – 26. Het team was gebrand om de volgende sets te winnen en met de punten naar huis te gaan. De dames begonnen sterk met een servicedruk en goede pass. Ballen werden echter niet voldoende afgemaakt waardoor de setstanden gelijk op bleef lopen. Dit gebeurde in combinatie met een goede middenaanvaller van de Nuenenaren. Uiteindelijk trok Skunk aan het langste eind en werden de volgende twee sets gewonnen. De allesbeslissende laatste set werd zwak begonnen door de Veghelaren. Er ontstond een achterstand die door  een goede servicedruk gelijk getrokken werd. Skunk kon uitlopen en zo werd de set gewonnen met 25 – 23. Zo werd de tweede overwinning binnen gehaald. Komende zaterdag spelen de dames van Skunk in Budel. Om 17:00 uur wordt gespeeld in Zuiderpoort tegen Ledub dames 3.Setstanden: 26 – 24, 24 – 26, 21 – 25, 23 – 25