Afbeelding

Hub Noord-Brabant locatie Veghel is gezond

Onderwijs 1.191 keer gelezen

VEGHEL | Hub Noord-Brabant locatie Veghel heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Hub Noord-Brabant locatie Veghel zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Hub Noord-Brabant heeft vijf scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en een Dienstencentrum in de regio. De school biedt onderwijs op maat voor kinderen en jongeren met complexe leer- en opvoedingsvragen. Op de school in Veghel bieden ze onderwijs aan 156 leerlingen in zowel het SO als VSO. Met leerlingen en team willen ze aandacht besteden om zo gezond mogelijk op te groeien en dit in de praktijk in te zetten door middel van bewegen, voeding en sociaal welzijn te bevorderen.
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Hub Noord-Brabant locatie Veghel voor actieve en gezonde leerlingen, werken ze voortdurend aan een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De school wordt hierbij ondersteund door GGD Hart voor Brabant. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Dit houdt in dat op het niveau van signalering, educatie, omgeving en beleid, dit thema structureel geborgd is. Zo worden er kooklessen verzorgd op alle niveaus, is er een moestuinproject, een schooltuin, deelname aan het EU Schoolfruitproject en is er een themaweek georganiseerd tijdens het afgelopen schooljaar.
Directeur Petra Pashouwers van Hub Noord-Brabant locatie Veghel is trots om een Gezonde School te zijn. "Onlangs heeft de feestelijke uitreiking plaatsgevonden waarbij wethouder Eus Witlox van de gemeente Meierijstad, JOGG-regisseur Maries Libregts en vanuit de GGD GVO-functionaris Anja Sijbranda aanwezig waren. Er hangt nu op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant