Geel-Zwart niet opgewassen tegen Weert.

Geel-Zwart Dames 1 terecht ten onder tegen Weert

Sport 466 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelde zondag uit tegen Weert. De Veghelse hockeysters gingen in Limburg met 3-0 ten onder.

In de eerste helft begon de Veghelse ploeg wat afwachtend. Het balbezit was voor de thuisploeg en ook in de duels kwam Weert er vaak het sterkst uit. Al snel viel de 1-0. Via de counter probeerde Geel-Zwart wat terug te doen, maar de juiste eindpass ontbrak. In het eerste bedrijf regende het strafcorners voor Weert. Hoewel de meeste corners succesvol verdedigd werden, viel op een gegeven moment toch de 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Geluk
Na rust probeerde Geel-Zwart wat terug te doen door aanvallender te spelen en hoger druk te zetten op de speelsters van Weert. Het balbezit was meer in evenwicht, maar doelpunten van Veghelse makelij bleven uit. Het geluk ontbrak bij de Veghelse hockeysters. Ondanks dat Geel-Zwart in de tweede helft meer weerstand wist te bieden, was het Weert dat de eindstand bepaalde door de 3-0 te scoren.

Achtste plek
Geel-Zwart staat na deze terechte nederlaag nog altijd op een stabiele achtste plek. Komende week mag de ploeg vanwege de herfstvakantie even uitrusten. Op 28 oktober wordt de competitie hervat met alweer een Super Sunday. De Veghelse hockeyers nemen het dan thuis op tegen DES Dames 1, de nummer 5 van de ranglijst.